En marxa els quatre autocars ebrencs, camí dels actes de la Diada 2021 a Barcelona

Dos autocars surten de Tortosa, un des de Amposta i recull gent del Montsià i el darrer des de la Sénia

Un dels autocars recull a la gent del Montsià per anar a la manifestació de Barcelona
Un dels autocars recull a la gent del Montsià per anar a la manifestació de Barcelona | Cedida ( Mariona Gairí)
Aguaita.cat
11 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:33h
En marxa els autocars ebrencs camí de la marxa i els actes reivindicatius de la Diada 2021 a Barcelona.

Segons ens explica la coordinadora de l'ANC de La Ràpita, Mariona Gairí Blavi a Aguaita.cat la participació ebrenca es divideix en dos parts.

Per una banda quatre autocars sortiran des de les Terres de l'Ebre per participar de la manifestació de l'11-S a Barcelona, 2 busos surten des de Tortosa, 1 agafa a la gent d'Amposta i la Ràpita i el darrer des de la Sénia. La gent de l'Ebre arriba a Urquinaona per participar dels actes enfront de l'Estació de França i el Parc de la Ciutadella. La representant ebrenca de l'ANC no vol agafar-se al missatge derrotista "de que la gent està cansada, certament hi ha una part de la gent decepcionada però un independentista no deixa de ser-ho ni d'un dia per a l'altre ni mai" diu convençuda i encoratjadora. "."Cal que transformem este desencís en un nou compromís de la ciutadania que ens porte a la mobilització i finalment cap a la independència" reitera Mariona Gairí.
 

Les zones de concentració per a l'inici de la manifestació de la Diada Foto: ANC


L'ANCÒmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) organitzen els últims detalls abans de la manifestació de la Diada, que els organitzadors preveuen que arribe a aglutinar milers de persones malgrat que han demanat no fer "comparacions" amb les mobilitzacions d'altres anys. "Estem en un moment de represa de la mobilització, encara no és un moment de normalitat", ha dit la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie. Tenint en compte les mesures de protecció per la Covid, l'entitat ha organitzat diverses "zones de concentració" prop d'Urquinaona -punt d'inici de la manifestació- per tal d'evitar aglomeracions la tarda de la Diada.

Això s'ha fet en funció del barri d'on ve cadascú o de la comarca d'on bé. Les zones aniran des de Diagonal amb Pau Claris i fins a poc més avall d'Urquinaona. "No volem que tothom es concentri en el mateix punt per l'arrencada", ha detallat Paluzie. Pel que fa a xifres, hi haurà 535 voluntaris per organitzar la manifestació. Hi ha 27 parades de l'ANC i Òmnium en diferents punts del recorregut, que fa 1,3 km. "És la primera gran manifestació que organitza l'independentisme des de la manifestació de Perpinyà, el febrer de 2020", ha recordat la presidenta de l'entitat.

El 2 d'Octubre les Terres de l'Ebre prenen el gran protagonisme juntament amb el País Valencià en una de les marxes organitzades per ANC, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Acció Cultural del País Valencià i Decidim. La marxa anirà de Vinaròs fins a la Ràpita on finalitzarà a la plaça de l'1 d'octubre on Toni Infante i la resta d'entitats organitzadores de la marxa a peu faran els seus parlaments.
 

La samarreta de la Diada 2021. Foto: ANC


"La ciutadania que es vulgui unir ho pot fer des de qualsevol punt a mesura que avança la marxa. També és pot unir des de les Cases d'Alcanar o en qualsevol localitat del recorregut", apunten.

El president de l'AMI i alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha dit que la intenció de les entitats independentistes és "fer-la grossa" esta Diada, especialment després d'haver passat els moments més durs de la pandèmia. "La Diada ha de servir per tornar a esperonar i engrescar la gent perquè malgrat la presó, l'exili, la repressió, el poble està dempeus i es mantindrà ferm per aconseguir la independència", ha dit Gaseni, que ha agraït la feina feta per les entitats. "No podem fallar, els món ens tonar a mirar. Hem d'omplir Barcelona", ha assegurat.