Els pagesos d'Alcanar s'afanyen a restaurar finques i camins a un mes de l'inici de la collita de clementines

El sector citrícola confia que els ajuts permetin atenuar uns danys que se sumen a les males previsions de producció

per Aguaita.cat, Alcanar | 9 de setembre de 2021 a les 15:30 |
Alcanar és un dels punts de referència a l’Estat en quant al cultiu de la clementina | Cedida
Els pagesos d'Alcanar han iniciat una cursa a contrarellotge per restaurar les finques i camins danyats pels aiguats de fa una setmana. Quan queda aproximadament un mes per a l'inici de la collita de clementina, tractors, màquines retroexcavadores i treballadors poblen els bancals de mandariners reparant camins, accessos i marges.

La tromba d'aigua va arrossegar una gran quantitat de fang i sediments, va malmetre arbres i també va portar a les finques objectes que es trobaven a gran distància. Els efectes de l'episodi podrien acabar condicionant i fent minvar una collita que, d'entrada, ja no es preveia massa bona. El sector confia ara que es materialitzin els ajuts urgents anunciats per fer front a les despeses de reparació.


El municipi segueix sofrint greument els efectes de les pluges torrencials de la setmana passada. Habitatges particulars i negocis van quedar malmesos, mentre continuen les tasques de neteja per part d'entitats i voluntaris. Les infraestructures relacionades amb el conreu dels cítrics han estat de les més afectades, així com el sector de les salines, que ha declarat haver perdut bastantes tones de sal, en el seu cas, pocs dies abans de l'inici de la collita.

 

Participació