Illa demana ajuts directes per als pobles del Montsià afectats pels aiguats

El líder del PSC al Parlament es compromet a treballar per aconseguir la declaració de zona catastròfica

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, conversa amb alcaldes, regidors i càrrecs socialistes en la seva visita a les Cases d'Alcanar.
El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, conversa amb alcaldes, regidors i càrrecs socialistes en la seva visita a les Cases d'Alcanar. | Jordi Marsal /ACN
Aguaita.cat
08 de setembre del 2021
Actualitzat a les 9:30h
El líder del grup del PSC-Units per Avançar al Parlament, Salvador Illa, demana que els municipis del Montsià afectats pels aiguats de la setmana passada rebin ajuts directes. "Els ajuntaments són els que millor coneixen què i com s'ha de fer per reparar els danys", apuntava durant una visita a les Cases d'Alcanar i després de reunir-se amb alcaldes i regidors de la zona afectada, este dimarts.

Durant la visita, Illa es va comprometre a treballar perquè es produeixi la declaració de zona catastròfica i així fer arribar recursos econòmics. També apostava per dotar de més recursos els cossos d'emergència al territori i que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) netegi i condicioni, a mig termini, les lleres dels barrancs per fer front a estos episodis.

Tot i atribuir a un "tràmit administratiu ineficaç" per part de la Generalitat el fet que bona part dels ajuts estatals pels aiguats de 2018 no arribessin finalment als ajuntaments ebrencs afectats, el líder socialista va voler girar full i apel·lava a "sumar esforços". "No vull mirar enrere, vull mirar endavant i que hi hagi recursos per als ajuntaments", tancava.