Unes 400 persones se sumen a la convocatòria del COREMBE per la reinterpretació del monument franquista

El Col·lectiu Tortosí per la reinterpretació del monument ha iniciat una campanya de captació de socis i sòcies, amb l’objectiu de sol·licitar el manteniment del Monument a la batalla de l’Ebre

Els ciutadans reunits en la concentració davant del Monument commemoratiu de la Batalla de l’Ebre
Els ciutadans reunits en la concentració davant del Monument commemoratiu de la Batalla de l’Ebre | cedida
aguaita.cat
07 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:04h
Més de 400 de veïns i veïnes de Tortosa van acudir este diumenge a la tarde a la concentració convocada per COREMBE, on els organitzadors van iniciar una captació de socis i sòcies per sol·licitar el manteniment del Monument commemoratiu de la Batalla de l’Ebre.

Durant l'acte, organitzat davant del Monument, al passeig de l’Ebre (Ferreries), i complint totes les normatives de seguretat per la pandèmia, el col·lectiu defensava que "els ciutadans ens vam expressar de forma clara a favor de la reinterpretació i som els qui lluitarem per materialitzar el resultat". Així, apel·laven també a la voluntat popular i han fet una crida als partits polítics i a la Generalitat a escoltar la veu majoritària dels tortosins i repensar la seva postura. 

Al llarg de la concentració, que es va celebrar en el marc de les Festes de la Cinta, s’han explicat les diferents actuacions que el col·lectiu ha portat a terme, a més d’anunciar les properes iniciatives socials i jurídiques que impulsaran properament.

En paraules del impulsors, "la maduresa d’una societat es mesura per la seva capacitat d’assumir el seu passat, i si cal, reinterpretar els seus testimonis". En este sentit, afirmaven que "el monument a la Batalla de l’Ebre posseeix uns valors monumentals, artístics i històrics que li van suposar que fos inclòs al catàleg d’edificis i conjunts urbans de caràcter històric, artístic i ambiental de la ciutat. Es tracta d’un element que ben gestionat pot aportar un potencial molt destacat en diferents propostes de rutes culturals i turístiques", tancaven.