Una impressionant tromba d'aigua provoca greus inundacions al Montsià

Els xàfecs continuaran al territori fins a la tarde

Un establiment del Passeig Marítim de les Cases d'Alcanar  completament inundat i amb destrosses per la força de l'aigua
Un establiment del Passeig Marítim de les Cases d'Alcanar completament inundat i amb destrosses per la força de l'aigua | Cedida
Aguaita.cat
01 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:49h
A les Terres de l'Ebre els xàfecs  descarreguen amb intensitat forta. A Alcanar s'han recollit 168 litres/m2 . 77 dels quals han estat recollits en tan sols 30 minuts. També hi ha una forta acumulació d'aigua a la carretera d'Alcanar (TV-3318) i a la T-332 (Vinaròs), davant la gasolinera. És demana evitar circular pels trams inundats.

La tromba d'aigua ha provocat una important avinguda d'aigua a Alcanar i les Cases d'Alcanar que ha arrossegat tot el que trobava per davant: mobiliari urbà, arbres i fins i tot cotxes. Al Port de les Cases, a falta de poder quantificar els danys, les inundacions han deixat imatges preocupant, com les dels cotxes arrossegats per la corrent fins el mar, i els restaurants del passeig marítim completament inundats.

 A Alcanar, els carrers han acumulat tal quantitat d'aigua que desenes de cotxes també s'han vist arrossegats davant la impotència dels veïns. Unes imatges que també s'han reproduït, tot i que en menor intensitat, a la Ràpita.

Protecció Civil ha situat en alerta el pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i al Baix Ebre i les incidències per inundacions que s'estan produint. Demana a la ciutadania que eviti la mobilitat en les properes dues hores, ja que les pluges poden mantenir-se intenses. També l'Ajuntament ha fet una crida perquè la ciutadania no surti de casa, ja que la mobilitat és ara d'alt risc.
A més, hi ha prop de 5.500 usuaris sense llum en aquesta zona a causa de les fortes tempestes, segons ha informat Protecció Civil.

Els Bombers han rebut entre les 12 i les 13 hores 126 avisos per inundacions, especialment a Alcanar, amb 96 trucades.

Les properes hores, seran, se'ns dubte per reparar i quantificar danys. Són incomptables els baixes, magatzems i parquings d'habitatges i establiments que han quedat completament inundats. També els talls de llum han estat constants.

Els xafecs també han provocat el tall de les principals vies d'accès a les poblacions més afectades: