Progat denuncia a «Lo Corralet» de Tortosa per falta de cura i atenció dels animals perduts

Progat Tortosa s'ha fet càrrec de més de 104 gats, 42 dels quals encara estan en cases d'acollida esperant adopció este 2021

990_1420221145Gat4
990_1420221145Gat4 | Arxiu
Aguaita.cat
31 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:47h
ProgatTortosa ha fet arribar als mitjans de comunicació una denúncia formal, segellada per l'AjuntamentdeTortosa contra l'empresa SEPROANIMAL S.L.més coneguda com 'Lo Corralet', que en nom de Progat Tortosa es va presentar davant l'Ajuntament de Tortosa el dia 27 d'agost per uns fets ocorreguts uns dies abans durant l'atropellament d'un gat a Jesús.

Esta seria la tercera denúncia a l'empresa Seproanimal s.l. presentada davant l'ajuntament de Tortosa per part de l'associació Progat Tortosa. Totes les denúncies, evidencien que no s'està complint amb les prestacions del servei públic de cura, atenció, protecció i defensa dels animals de companyia perduts o abandonats a la ciutat.

L'empresa Seproanimal s.l. per altra part va finalitzar el contracte amb el consistori a finals de gener d'este any, després de set mesos ( i sense possibilitat de pròrroga com consta en el mateix contracte) "continua exercint el servei a Tortosa" manifesta Progat.

"Denuncien l'incompliment continuat de les obligacions més bàsiques per part d'esta empresa envers el servei de captura, acollida, alimentació i manteniment dels animals de companyia abandonats o perduts", manifesten.
"Denunciem davant l'opinió pública que mentre entitats sense ànim de lucre com Arca Internacional i Progat Tortosa es fan càrrec d'una gran quantitat de gats i gossos abandonats o perduts (la majoria dels casos a instàncies dels mateixos ciutadans) l'empresa rep de les arques públiques una quantitat substancial de diners que haurien de servir per tenir cura dels animals".

Progat Tortosa concretament este 2021 s'ha fet càrrec de més de 104 gats, 42 dels quals encara estan en cases d'acollida esperant adopció.

I per altra part volen comunicar que per part tant de l'entitat protectora dels animals ARCA INTERNACIONAL com de PROGAT TORTOSA, inicien una campanya de recollida de signatures a Tortosa per tal que la ciutadania puga exposar el seu interès en què els diners públics de la ciutat dedicats a la protecció dels animals de companyia siguin per a protectores d'animals sense afany de lucre i "no per a empreses mercantils que anteposen els seus interessos econòmics a la mateixa protecció dels animals pels quals se'ls ha contractat", conclou Progrés Tortosa.

"Farem una campanya a Tortosa i entregarem totes les signatures a l'ajuntament en el seu moment, fent també un comunicat de premsa per explicar com ha funcionat i quantes signatures de ciutadans de Tortosa s'han aconseguit", explica la portaveu, Adoració Casado.