SERVEIS

La Diputació de Tarragona inspecciona el clavegueram d'una trentena de municipis

S'ha fet una diagnosi de fins a 175 quilòmetres de canonades

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 17 d'agost de 2021 a les 17:19 |
Els treballs s'han dut a terme amb una càmera d'inspecció tipus perxa | Diputació de Tarragona
Fins a trenta-cinc municipis de menys de 5000 habitants de les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i el Baix Penedès s'han beneficiat del servei d'inspecció del clavegueram que ofereix la Diputació de Tarragona. L'objectiu d'este servei és promoure una gestió eficient i preventiva de la xarxa. En total s'han revisat 175 quilòmetres de canonades i s'ha fet una diagnosi de l'estat actual: un 59% d'aquestes estan netes, un 27% tenen sedimentació lleu i un 14% tenen sedimentació greu.

La Unitat de Medi Ambient, Salut Pública Servei d'Assistència Municipal facilita a cada ajuntament els vídeos enregistrats durant les revisions, un informe amb els resultats i cartografia actualitzada de la xarxa. A més, els ens locals disposen dels plànols en format digital, fet que els facilita la gestió futura. L'acció pretén encaminar l'administració de la xarxa de clavegueram cap a un tipus preventiu, més eficient que si es fa només un manteniment correctiu. A més, també es prepara la infraestructura per garantir-ne el funcionament en cas d'episodis de fortes pluges o d'inundacions, cada vegada més comuns deguts al canvi climàtic.


Els treballs s'han dut a terme amb una càmera d'inspecció tipus perxa, un dispositiu amb un element telescòpic que permet realitzar inspeccions de les canonades des dels pous de registre, amb una longitud d'inspecció aproximada de 30 metres. Amb l'ús d'aquestes càmeres es poden realitzar unes visualitzacions més ràpides i econòmiques i obtenir una diagnosi general de l'estat de manteniment de la xarxa.

 

Participació