La DO Terra Alta preveu menys producció, però més qualitat

Comença la collita de les varietats més primerenques a prop del riu Ebre

Imatge d'arxiu de la verema.
Imatge d'arxiu de la verema. | Cedida
Aguaita.cat
16 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:55h
La verema està a punt d'arrancar a la Terra Alta. Les previsions apunten que la verema d'enguany podria registrar un 10% menys de quilos de raïm respecte a la campanya anterior. Es tracta d'una situació que es deu al creixement més lent de la varietat majoritària de la zona, la garnatxa. El secretari del Consell Regulador, Jordi Rius, afirma que el raïm d'estes varietats és més petit respecte l'any passat.

Malgrat esta circumstància, Rius destaca que la qualitat d'esta campanya podria ser "excepcional". Pel que fa a l'inici de la verema, tot i que en un primer moment s'havia plantejat començar entre cinc dies i una setmana més tard que l'any passat, finalment la calor d'estes setmanes farà que s'iniciï com és habitual, entre finals d'agost i setembre i s'allargui fins a l'octubre.

D'altra banda, des del Consell Regulador de la DO Terra Alta segueixen treballant en la creació d'una ruta del vi de la comarca, per tal de donar a conèixer el seu producte a través de l'enoturisme. Està previst que abans de la verema es faci una tercera reunió per tancar els detalls d'aquesta proposta.

La previsió de la DO Tarragona
Arreu de la DO Tarragona, la collita es presenta una mica tardana, ja que habitualment comença a primers d'agost. Ara s'estan collint varietats primerenques arran de mar i prop del riu Ebre. La previsió de totes les Denominacions d'Origen de la demarcació -Tarragona, Priorat, Terra Alta i Conca de Barberà-, que veremaran d'ara i fins al 15 d'octubre, és d'una alta qualitat del raïm, de sanitat molt bona i sense fongs -com la plaga de míldiu del 2020, un any negre per a la vinya.

Des de la DO Tarragona també es preveu un any molt bo. El president, Vicenç Ferré, calcula que podran arribar als 11 milions de quilos de raïm, gairebé un 5% més de producció respecte a una temporada normal -sense tenir en compte el 2020, any negre pel míldiu. "Serà un any d'alta qualitat i quantitat", afirma. En esta DO, la collita també va amb deu dies de retard.

Just esta setmana s'han començat a veremar les varietats primerenques en les quatre comarques de la DO -Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i part de la Ribera d'Ebre-, amb vinyes entre els 0 i els 1.000 d'altitud, la qual cosa fa que en aquest territori es comenci a collir aviat i s'acabi tard, fins a mitjans d'octubre. Ara es cull el moscatell de gra petit i també chardonnay.