L'Obrador de Deltebre acull quatre residències artístiques

La Calíope Cia., Sonia Gomez, Nomad Collective i Association Compagnie MMCC / MARIANNE MASSON són les residències previstes per a l'agost

L'Obrador, l'espai de creació de Deltebre.
L'Obrador, l'espai de creació de Deltebre. | Cedida
Aguaita.cat
11 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:46h
Este 2021 és el segon any que L'Obrador, l'Espai de Creació de Deltebre, acull artistes que treballen disciplines del moviment a través d'un programa de residències. Este mes d'agost, hi passaran quatre dels quinze projectes seleccionats: la companyia de dansa La Calíope, la ballarina Sonia Gomez, i els projectes Nomad Collective i l'Association Compagnie MMCC / MARIANNE MASSO. La convocatòria, que es va obrir a la primavera amb quatre modalitats de dansa i una dirigida al circ, va rebre 109 sol·licituds d'artistes i companyies, el 55% de procedència estrangera i de fins a setze nacionalitats.

Entre els projectes que estrenaran la convocatòria 2021 de L'Obrador hi ha la companyia de dansa de l'associació cultural La Calíope amb un treball que s'inicia amb un viatge de descobriment dels anhels femenins més profunds; que el seguirà la ballarina, performer i coreògrafa Sonia Gomez, amb "TERRA, TECA, TRACA" sobre les relacions i tensions entre el món rural i el món urbà. Un projecte que interpel·la la societat i reflexiona sobre els models alimentaris actuals. Esta residència naix d'una col·laboració de L'Obrador amb el Centre d'Art Lo Pati i la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible - Barcelona 2021, un esdeveniment que promou, entre d'altres, residències arreu de Catalunya per buscar la interacció entre artistes, pagesos, ramaders i pescadors, i en el qual participen sis centres de creació més situats en zones rurals.

A final de mes, Nomad Collective desembarcarà a Deltebre amb el primer capítol de "NOMADES", un projecte que sorgeix de la necessitat de canvi i adaptació a la societat contemporània, un punt de trobada dels artistes que parteix d'interaccions simples que evolucionen cap a relacions complexes. El projecte és un "work in progress" que continuarà la seva evolució en altres residències de creació al Regne Unit, l'Índia i Mèxic. I finalment, l'Association Compagnie MMCC / MARIANNE MASSO amb "NOUS", serà a L'Obrador per treballar un projecte en fase avançada de desenvolupament: un solo amb tres ballarins que tot i ser-hi tots tres, estan sols. En estos dos últims casos, els artistes representaran a finals d'agost les seves obres en format d'assaig obert al centre de creació.

A partir del setembre, serà el torn de la resta de companyies seleccionades en la convocatòria d'este 2021. Un últim quadrimestre en el qual, la programació de L'Obrador també contempla seminaris en línia professionals i activitats obertes al públic, amb espectacles i tallers d'iniciació.