La Ribera d'Ebre desplega Punts Lila i LGTBI+ a les festes majors

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre treballa per prevenir actituds masclistes i homòfobes

Els cartells que el Consell Comarcal repartirà per diverses poblacions.
Els cartells que el Consell Comarcal repartirà per diverses poblacions. | Cedida
Aguaita.cat
06 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:23h
Les festes majors d'estiu de la Ribera d'Ebre comptaran amb el servei dels Punts Lila i LGTBI+ per prevenir i reforçar les campanyes de comunicació i denúncia d'actituds masclistes i homòfobes. És una iniciativa del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre que, en el marc del "Protocol de Prevenció de la Violència en Espais d'Oci", ha posat a disposició dels ajuntaments una carpa amb un Punt Lila i LGTBI+ que s'instal·larà en actes culturals i d'oci de la comarca. Així, a cada espai hi haurà informants i voluntaris formats en este àmbit d'actuació.

A més, per reforçar els missatges de la campanya, i tenint en compte que enguany s'han redimensionat els actes d'oci per a la prevenció de la covid-19, també s'han editat cartells amb el lema "La violència sexual no té entrada a la Ribera d'Ebre", que es penjaran en punts concorreguts de les diverses poblacions.

El "Protocol de Prevenció de la Violència en Espais d'Oci", al qual s'estan adherint els municipis de la comarca, és fruit de les sessions de treball amb associacions juvenils, entitats feministes i LGTBI+, així com perfils tècnics i polítics de cada municipi, personal sanitari, professorat d'educació primària i secundària i agents de seguretat. El pla d'actuació contempla, entre d'altres, reforçar les campanyes comunicatives, la creació d'una comissió de seguiment amb els referents del Consell Comarcal i dels municipis o la implicació de les entitats del sector com agents detectors de problemes en els esdeveniments públics i les festes populars. A més, es fomenta els Punts Lila i LGTBI+ i potencia la difusió dels serveis d'atenció a les víctimes.