El DeltaChamber torna amb una vintena de concerts individuals en espais emblemàtics

L'església de Poblenou del Delta o el Mercat Municipal d'Amposta són els escenaris de la sisena edició d'esta singular proposta artística

per Aguaita.cat, Amposta, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 11:25 |
Un dels concerts de la sisena edició del DeltaChamber, ahir a l'església del Poble Nou del Delta. | Cedida
La sisena edició del DeltaChamber Music Festival arrancava ahir amb els primers concerts individuals a l'església del Poble Nou del Delta. Una proposta adaptada a les mesures sanitàries que fa encara més únic el festival de música de cambra, i que seguirà avui al Mercat Municipal d'Amposta. Així, durant dos dies se celebraran un total de 24 concerts individuals en espais emblemàtics, on un músic i un espectador viuran una experiència irrepetible, si més no, perquè la música que s'interpreta neix de la mirada entre el músic i l'oient i en sintonia amb l'espai que els acull. Els concerts individuals van arribar en primícia a tot l'estat espanyol de la mà de DeltaChamber Music Festival el 2020, assolint un gran èxit amb la quarantena de concerts individuals.

Sota el lema "Òpera, Cambra, Acció!" i de la mà de músics nacionals amb trajectòries consolidades internacionalment, durant els dies vinents també es podrà gaudir d'un concert de música de cambra a la plaça del Barranc de les Cases d'Alcanar, el dijous 5; els concerts centrals al Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta, els dies 6 i 7, i d'un concert de cambra a la Catedral de Santa Maria de Tortosa, el diumenge 8 d'agost. Les entrades es poden comprar en línia al web del festival, on també es poden consultar els horaris, localitzacions i programes de concert.


Young Talent 2022


A banda de l'inici dels concerts individuals, dilluns va tenir lloc l'audició oberta del Programa Young Talent 2022 de DeltaChamber Music Festival, sent la primera vegada que es realitza una audició oberta presidida, a més, per un jurat professional. Les guanyadores de l'audició, la qual va comptar amb èxit de participació, van ser la clarinetista Ana Parra Navarro i la viola Marina Prat Mir, les quals participaran en l'edició del 2022, on formaran part dels assajos i del programa de concerts al costat de professionals internacionals del més alt nivell. La iniciativa compta amb l'impuls i la col·laboració dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del Departament de Cultura.


El festival és impulsat pels ampostins Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main d'Alemanya, i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l'Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina. I compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta i amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura, de l'Ajuntament de Tortosa, de l'Ajuntament d'Alcanar i del Consell Comarcal del Montsià.

 

Participació