Els restauradors de Tortosa posen en marxa les primeres jornades gastronòmiques de l'arròs

Del 9 al 22 d'agost, diversos establiments oferiran plats amb l'arròs del Delta com a protagonista per posar en valor la cuina de quilòmetre zero del territori

Aguaita.cat
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:41h
Presentació de les primeres Jornades Gastronòmiques de l'Arròs als restaurants de Tortosa
Presentació de les primeres Jornades Gastronòmiques de l'Arròs als restaurants de Tortosa | Cedida
Els restaurantsdeTortosa posaran en marxa, del 9 al 22 d'agost, les primeresjornadesgastronòmiquesdel'arròs a la ciutat. Les organitza el gremi derestauradorsPlatigot juntament amb la Federació Comercial, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més, i amb el suport de l'Ajuntament deTortosa i de la marca ArròsMontsià. Les jornades tenen confirmada la participació de set restaurants, si bé està pendent d'afegir-hi més establiments. Concretament són els restaurantsElParc, Paiolet, LoLlaüt, LoSafareig, Xapla, Cristal i LaVegueria. Durant estes dos setmanes d'agost oferiran menús, plats o tapes amb l'arròs com a protagonista, i acompanyat d'altres productes de temporada del territori.

CarmePla, presidenta de Platigot, ha explicat que l'objectiu és posar en valor la gastronomialocal i la restauració de la ciutat, agafant com a referència un producte molt representatiu del territori: "tant l'arròs com les verdures són productes estrella de les Terres de l'Ebre, i amb estes jornades les volem donar encara més a conèixer i que la gent conega que a Tortosa també es fan molts bons arrossos", ha remarcat. Pel que fa a la tipologia dels productes que es podran trobar a les cartes dels restaurants participants, Carme Pla ha explicat que volen obrir el ventall a tots els estils de cuina, des de la paella fins al sushi.

Les primeres jornades de l'arròs arriben en un moment en el qual la restauració seguix treballant per superar els efectes que la pandèmia i les restriccions han tingut sobre l'activitat. En este sentit, la presidenta de Platigot assenyala que la proposta esdevé una manera de dinamitzar el sector, i subratlla que complementa altres activitats previstes per als pròxims dies a Tortosa, com els concerts de la MostradeJazz, que també permeten generar moviment a bars i restaurants.

De la seua banda, el regidordePromocióEconòmicadeTortosa, SiscoPepió, ha felicitat Platigot per la iniciativa de posar en marxa les jornades i ha animant la ciutadania a degustar els plats que s'hi oferiran: "són temps difícils per a la restauració, per això cal que hi donem suport i, a la vegada, descobrim o confirmem que a Tortosa disposem d'un molt bon nivell gastronòmic als nostres establiments de restauració", ha assenyalat.
 

Cartell de les primeres Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de Tortosa Foto: Cedida