Els Mossos denuncien una empresa de Tortosa per l’abocament il·legal de pneumàtics usats

Les indagacions dels policies per determinar l’autoria de l’abocament els va portar fins una empresa de pneumàtics de Campredó

per Aguaita.cat, Tortosa | 29 de juliol de 2021 a les 16:06 |
Els agents van localitzar nombrosos pneumàtics usats que havien estat llençats en uns terrenys ubicats a Campredó | Mossos d'Esquadra
Agents dels Mossos d’Esquadra pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre van denunciar administrativament el propietari d’una empresa de pneumàtics de Tortosa per realitzar un abocament il·legal de pneumàtics en una finca disseminada.
 

Els fets van ocórrer el passat 26 de juliol, quan en el transcurs del seu patrullatge el agents van localitzar nombrosos pneumàtics usats que havien estat llençats en uns terrenys ubicats a Campredó (Tortosa).
 

Les indagacions dels policies per determinar l’autoria de l’abocament els va portar fins una empresa de pneumàtics de la mateixa localitat.
 
Cal destacar que els pneumàtics estan considerats com un residu que requerix una gestió específica per la seva alta capacitat de contaminació del medi ambient pel seu potencial risc contaminador mediambiental en cas que hi haja un incendi i s’emetin gasos a l’atmosfera.
 
D’altra banda, també suposen un perill per la seva facilitat de combustió. Este fet fa que en estos moments, en cas d’incendi forestal, puga suposar un risc de greu perjudici tant pel medi ambient com per la salut de les persones.
 
Per aquests motius els agents van denunciar el propietari de l’empresa en virtut del Decret Legislatiu 1/2009 de la Llei Reguladora de Residus. La denuncia serà tramesa a l’Agència de Residus de Catalunya, organisme competent en esta matèria.
 

 

Participació