El Govern respon als sindicats que ja implementa el Pla Estratègic de les TE

Redacció
04 de juny del 2014
Imatge de la roda de premsa d'este dimarts.
Imatge de la roda de premsa d'este dimarts. | Cedida
Imatge de la roda de premsa d'este dimarts. Foto: Cedida

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i la directora territorial d’Empres i Ocupació, Mercè Miralles, van comparèixer este dimarts per respondre a les crítiques dels sindicats UGT, CCOO i USOC per no haver presentat el Pla Estratègic Empresarial i per a l’Ocupació de les Terres de l’Ebre (PEOTE) i tenir-lo “amagat” en algun “calaix” sense posar-lo a disposició de la ciutadania des que es va enllestir, el passat mes de febrer. Pallarès ha respost que “el Pla Estratègic no és un llibre de decoració, per fer-ne una presentació amb piscolabis, sinó una eina de treball, que ja estem implementant”.

El delegat del Govern va explicar que el Departament d’Empresa i Ocupació, que va adjudicar la redacció del PEOTE per 134.800€ + IVA a la Universitat Rovira i Virgili (URV), va rebre la redacció del document fa poc més de dos mesos i un cop revisat l’ha traslladat a d’altres departaments de la Generalitat implicats per al seu estudi. D’altra banda, Xavier Pallarès també va comentar que el pla no inclou el quadre de finançament de les actuacions i que caldrà quantificar per tal de conèixer la seva viabilitat.

Segons el delegat del Govern des del Govern de la Generalitat ja “s’estan implementant algunes de les actuacions previstes en el PEOTE com la línia estratègica de potenciació de l’Institut per al Desenvolupament per les Comarques de l’Ebre per donar a conèixer els actius turístics del territori”, segons exposa la nota de premsa emesa; i també altres accions com la clusterització i reestructuració dels sectors empresarials. “Ahir mateix es va presentar el Clúster d’Aqüicultura de Catalunya, Aqüicat, que neix amb el lideratge d’11 empreses catalanes del sector que sumen una facturació de 336 milions d’euros i 1.800 treballadors. I, “entre les empreses que formen part de la junta directiva d’Aqüicat n’hi ha de les Terres de l’Ebre, com Delta Aqua Redes o la Federació de Productors de Mol·luscs Delta de l’Ebre” va destacar la directora territorial d'Empresa i Ocupació, Mercè Miralles.

“Dolgut” amb els sindicats

Amb tot, el delegat del Govern es va mostrar “dolgut” per l’actuació dels sindicats, als que ha demanat “serietat”. “Som els polítics qui fem la política i si enlloc de fer de sindicalistes i defensar els treballadors volen fer de polítics que es presenten a unes eleccions”, va reblar. De fet, Xavier Pallarès va contestar que el Govern “no farà servir el Pla per fer campanyes electorals" i va demanar "que els representants sindicals ebrencs es retracten d’acusar els tècnics d’atorgar cursos del SOC a dit, perquè ells saben que es fa sempre sota un seguiment tècnic”.

En este sentit, la directora territorial d’Empresa i Ocupació va explicar que precisament la passada setmana es va celebrar la Mesa Local d’Ocupació “un òrgan constituït ad hoc amb els representants sindicals i empresarials i també els representants de les associacions de municipis, que juga un paper fonamental en la priorització de les necessitats formatives del territori i, posteriorment, quan s’obre la convocatòria, són aquells centres homologats els que oferixen la formació que s’ha prioritzat i les convocatòries totes són públiques” , va destacar.