La Guàrdia Civil intercepta marisc pescat il·legalment a la Platja del Trabucador

Els 500 exemplars recol.lectats amb la "Tècnica del Biberó" van ser tornats al Parc Natural

Un agent del DEPRONA torna el marisc furtiu a la Platja del Trabucador
Un agent del DEPRONA torna el marisc furtiu a la Platja del Trabucador | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:33h
Agents de la GuàrdiaCivil del Destacament de Protecció de la Naturalesa (Deprona) del ParcNaturaldelDeltadel’Ebre, van intervenir a la platjadelTrabucador, del terme municipa de la Ràpita, prop de 400 exemplars de Navalles o Canyut (Solen marginatus) i al voltant de 100 exemplars d'Escopinyes (Cerastoderma edule), denunciant a 7 persones per mariscar sense llicència i amb mètodes il·legals.

A conseqüència de les múltiples informacions rebudes de la possible existència de diverses persones que estaven recol·lectant de manera il·legal el marisc en períodes determinats que està prohibit i sense permís, els agents de la Guàrdia Civil van establir un dispositiu especial a fi d'erradicar aquest tipus de pràctiques il·legals.

Al llarg del matí del passat diumenge, en diferents zones de la platja del Trabucador, els agents van localitzar fins a 7 persones que es trobaven recol·lectant marisc amb la tècnica del “Biberó” sense disposar de llicència de mariscador; no es trobaven donats d'alta com a autònoms ni pertanyien a cap confraria de pescadors, requisits indispensables per a extreure marisc, per la qual cosa van ser denunciats per una infracció greu a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítima.

Els exemplars intervinguts en trobar-se vius i amb vitalitat van ser retornats al seu medi natural.

Tècnicadelbiberó

Esta tècnica consisteix a introduir aigua amb una alta concentració salina en l'accés de la galeria on es troba el marisc, emergint aquest en ser estimulat per la sal.

ElDeprona

Esta unitat de la Guàrdia Civil present en parc natural del Delta de l’Ebre, des de la seua creació al març de 2017, ha realitzat més de 5.000 actuacions relacionades amb la protecció del medi ambient tant al parc com en el seu entorn.

Des de la seua posada en funcionament la seua contínua preocupació ha estat el manteniment del medi ambient, evitar extracció de marisc i minvament de recursos marins, practicats per persones furtives que no compten amb autorització. Centrant el seu treball, en el normal desenvolupament de la flora i la fauna tant continental com marítima, en aspectes tan diferents com gestió de residus, protecció de flora i fauna, pesca professional i esportiva, caça, ordenament del territori, suport a altres serveis especials d'Inspecció de la Generalitat, sanitat animal, convenis internacionals CITIS i qualsevol altra contingència que posi en perill l'ecosistema en el delta.

Esta unitat, lluita contra la pesca i recollida de marisc de manera furtiva, la comercialització de peixos i mariscos fora de la cadena de control alimentari i el compliment de les talles mínimes reglamentàries per a les espècies comercialitzades, que perjudiquen els professionals del sector que complixen amb la normativa.