Els familiars han d'estar vacunats o fer-se un test ràpid per visitar a les residències

Es faran cribratges setmanals als professionals no immunitzats fins que millore la situació

Visita a la residència l'Onada Serveis de Tortosa, encara amb estrictes mesures de prevenció contra la covid-19.
Visita a la residència l'Onada Serveis de Tortosa, encara amb estrictes mesures de prevenció contra la covid-19. | Santi Martorell
Aguaita.cat
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:47h
Les persones que vulguen visitar els seus familiars a les residències hauran d'acreditar la pauta completa de vacunació o fer-se un test d'antígens. Esta és una de les mesures que consta en un nou protocol que el Departament de Drets Socials, en coordinació amb el de Salut, ha enviat als centres residencials davant l'empitjorament de la pandèmia, i al que ha tingut accés l'ACN. No serà necessari que es faça el test qui haja passat la infecció en els darrers tres mesos. A més, es faran cribratges als professionals i, en concret, PCR a aquells no vacunats amb la pauta completa. Durant les properes setmanes i fins a la millora de la situació, es faran cribratges setmanals. La mascareta s'haurà de dur tant a l'interior com a l'exterior.
En el cas dels residents, hauran de posar-se la mascareta només si no poden respectar la distància d'1,5 metres i en les sortides del centre que facin. En aquest sentit, també es recomana que quan estiguin en interiors fora de la residència, tant ells com els seus familiars porten una mascareta quirúrgica.

En aquells usuaris que no estiguen vacunats o que no tinguen la pauta completa i hagen d'estar en espais tancats fora de la residència, el protocol recomana fer tests ràpids a la tornada al centre i als cinc, deu i quinze dies. A més, s'insistix que cal potenciar la vacunació d'estos usuaris.

Estes mesures afecten les residències de gent gran, les de persones amb discapacitat i de salut mental, així com als centres de dia i centres ocupacionals.