Campanya per conscienciar sobre el bon ús de la platja de l’Eucaliptus

Quatre agents ambientals difondran a peu de platja la normativa d’estacionament, pesca i animals de companyia d’esta zona

Quatre agents ambientals que informen a peu de platja per fer un bon ús d'este espai natural | Ajuntament d'Amposta
per Aguaita.cat, Amposta | 5 de juliol de 2021 a les 18:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
No pernoctar a la platja, estacionar als espais reservats amb esta finalitat, utilitzar les zones de pesca i de gossos i endur-se la brossa a casa. Són els quatre missatges principals de la campanya de conscienciació ’Quan vagis a la platja, siguis responsable’, que ha engegat l’Ajuntament d’Amposta, a través de la regidoria de Turisme i Promoció Exterior, per donar a conèixer els usos de la platja de l’Eucaliptus recollits a la nova ordenança que regula aquest espai natural i que va ser aprovada inicialment el ple del 31 de maig. Es tracta d’una campanya comunicativa en xarxes socials i mitjans convencionals que es reforça amb la presència de quatre agents ambientals que informen a peu de platja d’aquesta normativa i vetllen pel seu compliment. "Després dels primers dies de presència dels i les  agents ambientals a la platja, el balanç és satisfactori", assenyala l’alcalde, Adam Tomàs, "la majoria de persones respecten les zones d’estacionament i no s’estan a la platja més enllà de les deu de la nit, tot i que ens queda més feina de conscienciació sobre l’espai delimitat per a gossos i les zones de pesca".

Per delimitar les zones d’aparcament, l’Ajuntament d’Amposta, en col·laboració amb el Parc Natural del Delta, ha instal·lat 1.200 pals de fusta que marquen l’espai fins on es pot deixar el vehicle. A partir d’aquesta zona, s’ha d’accedir a la platja a peu. "És molt important que el trànsit rodat no accedeixi a la vora de la costa si volem protegir aquest espai natural", afegeix el regidor de Turisme i Promoció Exterior, Pep Simó.

 

Participació