El brot de Deltebre amb origen a Tenerife s’eleva a 43 afectats i 347 contactes estrets

El detectat entre la població jove del Baix Ebre té 54 casos positius

Imatge d'arxiu d'un cribratge massiu.
Imatge d'arxiu d'un cribratge massiu. | Adrià Costa
Redacció
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:40h
El passat dilluns s’iniciava per part de Salut Pública un cribratge a Deltebre dirigit a població menor de 40 anys no vacunada, arran dels nombrosos casos sorgits del brot entre població jove que es va iniciar a Tenerife. Este cribratge es va realitzar entre el dilluns 28 de juny a la tarda i dimarts 29 de juny al matí. El cribratge també va incloure els assistents al partit de futbol entre La Cava i Jesús i Maria.

Durant el cribratge es van fer un total de 323 proves, de les quals 312 van sortir negatives i 7 positives. Hi ha 4 proves que, a causa que el resultat de laboratori no fou concloent, s’hauran de repetir. Així doncs, una vegada realitzat el cribratge i el seguiment de contactes estrets dels positius, el brot amb origen a Tenerife s'eleva a 43 afectats i 347 contactes estrets.

Paral·lelament, el brot entre la població jove del Baix Ebre, que afecta principalment Tortosa i que ja es troba sota control per part d’Epidemiologia, té una afectació segons les últimes dades de 54 casos positius