Els sindicats intensifiquen la vaga a les nuclears d'Ascó i Vandellòs

Els treballadros denuncien l'empresa davant les autoritats competents per infracció de la normativa laboral

Redacció
30 de maig del 2014
Ascó I acumula un nou i perillós incident
Ascó I acumula un nou i perillós incident | ANAV
Central nuclear d'Ascó. Foto: ANAV


La representació sindical de CCOO, UGT i APLOC a les nuclears d'Ascó i Vandellòs ha acordat establir un nou calendari de vaga que amplia i modifica l’abast de l’actual convocatòria amb l’objectiu d’incrementar la pressió sobre l’empresa, així ho afirmen en un comunicat on lamenten "l’actitud immobilista que continua mantenint la Direcció de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) en la negociació, aprofitant-se de la nova legislació laboral i la precarietat social actual".

El nou calendari de vaga s'inicia avui divendres, 30 de maig, a partir de les 18.00 h, fins a les 6.00 h del dilluns 2 de juny. A partir d'aquí els treballadors tornaran a fer vaga tots els dies fins des del 6 al 16 de juny complint estos horaris. De les 18.00 h del divendres 6 de juny fins a les 6.00 h del dilluns 9 de juny; de les 18.00 h del dilluns 9 de juny fins a les 6.00 h del dimecres 11 de juny; de les 18.00 h del dimecres 11 de juny fins a les 6.00 h del divendres 13 de juny, i de les 18.00 h del divendres 13 de juny fins a les 6.00 h del dilluns 16 de juny. Així mateix, han convocat diverses jornades de vaga per als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre.

Paral·lelament a les accions de mobilització, la representació sindical ha presentat una denúncia contra la Direcció d’ANAV davant la Inspecció de Treball per possible infracció per part de l’empresa de la normativa laboral vigent i demana a la Inspecció que actue d’ofici i adopte les mesures oportunes. També ha presentat una denúncia contra la Direcció d’ANAV davant el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat per vulnerar els serveis mínims establerts que es van publicar en el BOE, uns serveis mínims que CCOO d’Indústria de Catalunya assegura que són "desproporcionats i abusius, i que anteposen els beneficis de les elèctriques per sobre d’un dret fonamental com és el de vaga".

CCOO d’Indústria de Catalunya recrimina l’actitud "immobilista i incoherent" d’ENDESA que, per una banda, "demana allargar la vida útil d’algunes centrals nuclears, com en el cas de Garoña, però alhora planteja mesures de retallades de costos i de precarització salarial i laboral de les plantilles, que posen en risc l’explotació segura, fiable i respectuosa amb el medi ambient d’aquest tipus d’instal·lacions, que representen un sector estratègic en la generació d’energia elèctrica, un servei que és essencial per a la indústria i per a la ciutadania", lamenten.