Salut fa un cribratge massiu als menors de 40 anys de Deltebre

També es faran proves als assistents d'un partit de futbol on hi havia alguns dels positius

El brot de Deltebre afecta a la població jove, la majoria encara no vacunada.
El brot de Deltebre afecta a la població jove, la majoria encara no vacunada. | ACN
Aguaita.cat
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:13h
Salut farà un cribratge massiu a Deltebre, entre avui i demà, per tallar un brot de covid-19 que afecta 34 positius i 287 contactes estrets. D'una banda, es faran proves PCR a totes les persones del municipi menors de 40 anys no vacunades, però també s'ha citat tots els assistents del partit de futbol que entre La Cava i Jesús i Maria que va tenir lloc el passat dia 20, ja que alguns positius hi van assistir com a públic. Segons Salut, esta mesura es pren amb l'objectiu de detectar el màxim nombre de persones contagiades possible per tal de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, ha demanat prudència i que "qualsevol persona que tingui símptomes s'aïlli i contacti amb el seu CAP o amb el 061 per tal de detectar i tallar ràpidament l'expansió del virus", així com "agrair la tasca de l'Ajuntament de Deltebre per la seva col·laboració en la coordinació d'aquest cribratge".

El brot de Deltebre, detectat el dimarts passat i encara en fase de seguiment per part d'Epidemiologia, afecta sobretot a la població jove, ja que deriva d'un seguit de contagis entre estudiants de l'IES Deltebre que van anar de viatge de final de curs a Tenerife.