coronavirus

Els vacunats amb AstraZeneca de 60 a 69 rebran la segona dosi la setmana vinent

Els nascuts entre 1961 i 1952, que fa quasi tres mesos que van rebre la primera punxada, ja poden demanar cita

per J.V.I., Barcelona, Catalunya | 12 de juny de 2021 a les 17:22 |
Vacunació contra la Covid-19. | ACN
El departament de Salut començarà a administrar la segona dosi d'AstraZeneca a les persones d'entre 60 i 69 anys a partir de mitjans de la setmana que ve.

Es tracta dels ciutadans nascuts entre el 1961 i el 1952 que fa quasi tres mesos que van rebre la primera dosi. Salut assegura que disposa de suficients dosis d'AstraZeneca per cobrir este  tram de la vacunació.


Les persones dins d'este grup d'edat podran demanar cita a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va assenyalar dijous que a les primeres persones d'entre 60 i 69 anys vacunades amb AstraZeneca ja els tocava rebre la segona dosi, considerat l'interval òptim per a la immunitat.

En qualsevol cas, la secretària de Salut Pública va exposar que, si bé fins ara es buscava vacunar amb segona dosi al voltant de la setmana 12, per arribar a més població, ara intentaran avançar-la cap a la setmana 10, per donar més protecció davant de la variant Delta, que s'escapa de forma parcial, sobretot amb primera dosi.


En paral·lel, ha començat la convocatòria per a les persones de 40 a 49 anys, que també poden demanar cita per rebre vacunes, en este cas les de Janssen, Pfizer i Moderna.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació