Territori construïx una via de pas per poder reobrir la carretera d'Horta de Sant Joan

Davant la complexitat del problema de fals túnel es construïx un itinerari alternatiu que estarà llest en cinc setmanes

per Redacció, Horta de Sant Joan | 9 de juny de 2021 a les 17:51 |
Pla detall de l'esquerda del túnel de la carretera T-333 que es manté tallada mentre es repara l'afectació a la infraestructura. | Cedida a ACN
Carreteres ha iniciat la construcció d'un itinerari alternatiu que permeta reobrir la carretera T-333 entre Horta de Sant Joan i Prat de Comte, a la Terra Alta. Unes fissures en el fals túnel de formigó, al punt quilòmetre 18,5, van obligar a tallar la carretera d'urgència dimecres passat.

Segons fonts del Departament, els tècnics estudien el problema, de "certa complexitat", i definixen quina ha de ser "la solució més adequada per reparar-lo". Fa una setmana que el trànsit es desvia per Gandesa i Xerta, una situació que els veïns d'Horta de Sant o Arnes van patir prop de tres anys mentre es construïa esta via (2007-2009). Els ajuntaments han reivindicat des del primer moment un tram alternatiu per facilitar la mobilitat dels veïns.


Fonts del Departament de Vicepresidència i Territori han explicat que es treballa per habilitar un itinerari pel recorregut de l'antiga carretera i facilitar que els vehicles facen un recorregut més curt en lloc del desviament actual que obliga a circular per Gandesa i Xerta (T-334, TV-3531, C-43 i C-12). El tram s'habilitarà vorejant el fals túnel per on passava l'antiga carretera. Carreteres preveu un mínim de cinc setmanes per habilitar el tram mentre que els ajuntaments demanen celeritat.

 

Participació