JuntsXCat es desmarca de la votació de Junts per Tortosa sobre la moció per la reinterpretació del monument franquista

Rebutgen el monument i apunten que qui té representació a Tortosa és el PDeCAT, tot i que el grup municipal que es va abstindre en el ple de dilluns es diu encara Junts per Tortosa perquè així es va presentar a les eleccions

Vista general del riu Ebre, amb el monument al mig, a Tortosa.
Vista general del riu Ebre, amb el monument al mig, a Tortosa. | S.B.
Aguaita.cat
08 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:01h
Rebombori a Twitter entre els seguidors i representants de Junts per Catalunya després de la votació de la moció popular per la reinterpretació del monument franquista de Tortosa. En el ple del mes de maig, celebrat este dilluns a la tarda, el plenari de l'Ajuntament de Tortosa va rebutjar la moció popular per la reinterpretació del monument franquista presentada per Corembe i Tortosins pel monument. Una moció que només Ciutadans va votar a favor, mentre que Movem, ERC, PSC i la CUP van votar en contra i Junts per Tortosa es va abstenir amb l'argument que "calia respectar la consulta popular del 2016, en la qual un 68% dels votants va optar per la reinterpretació".

Però la decisió de Junts per Tortosa no va acabar de quallar entre les files de Junts per Catalunya, ja que alguns representants i persones vinculades al partit van encendre les xarxes socials desvinculant-se de la decisió. Ara bé, per fer-ho, molts van decidir copiar i enganxar el mateix missatge, aclarint que "el partit que governa ara mateix a la capital del Baix Ebre no és Junts, sinó el PDCat".
 
Una afirmació com a mínim esbiaixada, si més no, atès que el grup municipal es va presentar a les eleccions amb el nom de Junts per Tortosa i per tant encara s'hi diu, com es pot comprovar a la mateixa web institucional de l'Ajuntament. En tot cas, el desmarcatge dixa paleses les discrepàncies entre els actuals membres del PDeCAT i els de Junts per Catalunya, com a mínim en l'afer del monument. La diputada Mònica Sales i actual portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, explicava en un tweet que s'ha adherit al comunicat de la Comissió per a la retirada dels símbols franquistes de Tortosa.

Recollim este i alguns dels altres tuits de la distinció de postures generada per la informació d'ahir del ple: