La jota, la música de cobla i la rondalla es reivindiquen en el «II Aplec Ciutat d'Amposta»

La plaça de l'Ajuntament d'Amposta acollirà el proper 19 de juny esta Diada Musical de la ciutat

Imatge de la Cobla Ciutat d'Amposta un dels grans protagonistes i impulsors de la Diada Musical a la Ciutat d'Amposta
Imatge de la Cobla Ciutat d'Amposta un dels grans protagonistes i impulsors de la Diada Musical a la Ciutat d'Amposta | Cedida
Aguaita.cat
04 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:18h
L'Associació Cultural  ampostina "CATradicions" té com a objectiu de promoure les tradicions folklòriques catalanes. Així, el pròxim 19 de juny i a la plaça de l'Ajuntament d'Amposta, tindrà lloc una diada on la música de les cobles de les Terres de l'Ebre  i la sardana en seran els protagonistes. Pel matí es tocaran sardanes en directe per a poder ballar la sardana o per a poder aprendre-la, ja que hi haurà persones que ensenyaran a ballar-la al públic assistent. Després, la gent podrà descansar i seure a gaudir i escoltar ballables de mà de dos de les tres cobles de les Terres mentre degusten el típic vermut rapitenc. A la tarde serà el torn del concurs de colles improvisades de nivell amateur, on ens actuarà la colla Dansaires del Penedès com a convidats.

I com la  finalitat de l'Aplec és promoure les tradicions catalanes, en este dia no podrà faltar les tradicions ebrenques més arrelades, com són la jota i la rondalla, presentant al públic provinent de diferents ciutats de Tarragona, un espectacle  juntament amb el grup de jota "Paracota" i la cantant de rondalla "Imma de Sopa" anomenat "Som de les Terres de l'Ebre".
 

Foto: Cedida



L'associació cultural ampostina reivindica que tot i que per a elles és el seu primer  aplec, ja que van néixer ara fa dos anys com a entitat i la cobla un, és el segon aplec en homenatge a tres homes que van fer una gran labor per els anys 70 ensenyant a qui volgués el ball de la sardana. Ells són Lionel, Héctor i Parrot. En la seua època van fer un Aplec, i  cal reivindicar i valorar que aquell va ser el primer que es feia a la ciutat d'Amposta.