L’artista Mari Chordà tindrà una plaça a Amposta

El ple aprova per unanimitat la proposta de la comissió del nomenclàtor de posar-li el nom de l’artista ampostina a la plaça que queda davant del Centre d’Art lo Pati

Aguaita.cat
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:54h
Foto de l'artista ampostina Mari Chordà, pintora, poeta i activista sociocultural feminista
Foto de l'artista ampostina Mari Chordà, pintora, poeta i activista sociocultural feminista | Ajuntament d'Amposta
La plaça de vianants del Centre d’Art Lo Pati passarà a dir-se plaça Mari Chordà. Així ho va aprovar el ple ordinari del mes de maig, celebrat dilluns 31. Tots els grups municipals van coincidir en votar a favor la proposta de la Comissió del Nomenclàtor que l’artista ampostina, pintora, poeta i activista feminista catalana posi nom a aquesta plaça, situada entre els carres Saragossa i Gran Capità.

El plenari també va aprovar una altra proposta de la Comissió del Nomenclàtor, en este cas, per a la plaça que queda davant al nou CAP (Centre d’Atenció Primària d’Amposta), situat a la vora de l’avinguda Sebastià J. Arbó. En este cas, es va aprovar posar el nom de l’Alcalde Josep Villalbí Verge, exalcalde, republicà d’Amposta des del 19366 fins l’arribada de l’exèrcit franquista a la ciutat, el maig de 1938. La proposta va prosperar amb els vots a favors d’Esquerra Republicana, Som Amposta i el PSC i l’abstenció del membre de Junts per Ampost, tot al·legant que la seva proposta era situar el carrer Alcalde Josep Villalbí Verge en una altre punt de la ciutat.