ERC: «Ara el que importa és sumar de cara al procés i la fita cabdal del 9N»

Les valoracions d’ERC a l’Ebre després de guanyar per primera vegada de de la restauració democràtica al territori i Catalunya | CiU també destaca la victòria dels partits que estan pel procés sobiranista i ICV remarca especialment els resultats “magnífics” a Tortosa

Redacció
26 de maig del 2014
Francesc Barbero, acompanyat d'altres líders republicans territorials.
Francesc Barbero, acompanyat d'altres líders republicans territorials. | ERC
Francesc Barbero, acompanyat d'altres líders republicans territorials. Foto: ERC

“Ara el que importa és sumar de cara el procés i la fita cabdal del 9 de Novembre” . És el pas endavant que ha volgut destacar el president de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, esperonat pels bons resultats que ha tret la formació republicana en els eleccions europees celebrades ahir diumenge, en què ERC ha guanyat per primera vegada des de la restauració democràtica unes eleccions al conjunt de les Terres de l’Ebre i Catalunya. Aspa ha volgut destacar que el vot sobiranista ha passat a l’Ebre del 55,8 % a les eleccions europees de 2.009 al 66,5 % de vots d’ahir, fet que “indica que una majoria aclaparadora està pel procés independentista de Catalunya”, ha dit en un comunicat.

Aspa ha destacat els resultats que ha aconseguit ERC a pobles com Alcanar i Roquetes, on han més que duplicat la segona força política. També ha qualificat de “repte històric” haver guanyat a les dues grans capitals de les Terres de l’Ebre ; Tortosa i Amposta. A més, ha ressaltat la victòria d’ERC en poblacions on no té representació municipal, com ara Batea, Alfara de Carles i Aldover.

El candidat candidat al Parlament Europeu per les Terres de l’Ebre dins la coalició Esquerra Republicana -NeCAT - Catalunya Sí, Francesc Barbero , d’altra banda, ha valorat com “un goig els quinze dies de campanya, perquè m’ha permès recollir sensibilitats, problemes i il·lusions diverses al llarg del tot el territori’ . Barbero ha reconegut però que el grau de participació al territori no ha estat el desitjat per la formació i en este aspecte ha afirmat també que “s’haurà de millorar de cara el referèndum del 9 de novembre, tot i que a l’Ebre l’encarem amb moltes garanties perquè el bloc sobiranista ha tingut uns resultats espectaculars” . Així mateix, ha instat la ciutadania a “utilitzar” els dos nous “ambaixadors de l’Ebre a Brussel·les” i els faça servir de “corretja de transmissió dels problemes de l’Ebre” .

CiU destaca la victòria dels partits que estan pel procés

Per la seua banda, CiU ha valorat sense eufòries el suport que ha obtingut en estes eleccions, en què també ha pujat, però de forma més moderada, per passar de 12.800 vots a 15.400. El candidat convergent a les Terres de l’Ebre, Joan Pere Gómez, ha destacat, en declaracions a la Cadena Ser Ebre , “la victòria dels partits que estan pel procés sobiranista”, fet que, diu, els “reforça” per continuar endavant. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en clau local, ha assegurat que preferix “que ens guanya ERC al PSC”, tot recordant les peculiars particularitats que han tingut estes eleccions.

ICV, el triple de vots

Pel que fa a ICV, el seu president a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, ha qualificat de “molts bons” els resultats obtinguts per la seua formació i “el fet de triplicar vots, passant de 1.500 a 4.400, per tant guanyant 3.000 votants” i ha apuntat els suports aconseguits en municipis com Sant Carles de la Ràpita, Amposta, la comarca de la Terra Alta y “especialment Tortosa”. Jordan els ha titllat de “magnífics” a la capital del Baix Ebre, que ha estat la sisena capital de comarca a Catalunya amb millors resultats. També la candidata ebrenca, Montse Castellà, ha valorat que la formació apostés per candidats de cada territori, com és el seu cas i ha agraït la confiança dipositada cap a “la gent que aposta per les polítiques socials”.