Quinze restaurants de les Cases d'Alcanar acullen a partir de divendres les Jornades del Llagostí

Impulsades pel Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases, se celebren del 28 de maig al 22 de juny

1200_1622040546jornades-llagost
1200_1622040546jornades-llagost | Cedida
Redacció
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:49h
Enguany es tornen a reprende les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, impulsades pel Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases, que se celebren del 28 de maig al 22 de juny. En esta edició i després de la parada obligada de l'any passat, quinze restaurants de les Cases d'Alcanar s’unixen per a presentar uns menús amb el llagostí com a protagonista indiscutible. 

Valorat i reconegut arreu, el llagostí se servirà a les taules dels nostres restaurants amb una cuina de proximitat i cassolana, i alhora innovadora, que va des del ranxo de barca o els arrossos més tradicionals fins a les receptes més innovadores, enginy dels membres del Col·lectiu Gastronòmic.

El preu del menú oscil·la entre els 30 i 66 euros i els plats inclouen entrants com ara crema de llagostins amb crumble de sardina, croquetes meloses de llagostí o llagostins de cítrics confinats  amb base de Parmentier; mentre que el plat principal també té el crustaci com a protagonista, bé siga amb arròs o suquet. Els menús de les jornades es completa amb postres casolanes i vins de la denominació d’origen (DO) Terra Alta.

Els restaurants que participen en esta edició són: El Racó del Port,  Can Manel, Casa Lupe, Casa Ramon, El Faro, El Mesón del Mar, El Nàutic, La Mar, La Marinada, Les Palmeres, Lo Pouet, els Jardins del Tancat, Casa Esquerra, Citrus i Magda Espai Gastronòmic. 

Jordi Monfort, regidor de Turisme, explica que "estes jornades tenen la finalitat de posar en valor el nostre llagostí, un producte de la costa ebrenca que és de referència pel seu gust i textura i, a la vegada, reforçar la marca del municipi com a destinació turística gastronòmica. Esperem que, com és habitual, les jornades siguen un èxit".