Salven 18 gossos de caça d'una finca de Batea on vivien en condicions deplorables

Els animals van ser recollits per l'entitat Engrescats i el cas ha passat a disposició judicial

Captura de pantalla del vídeo compartit per Engrescats durant el rescat dels gossos.
Captura de pantalla del vídeo compartit per Engrescats durant el rescat dels gossos. | Engrescats
Aguaita.cat
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:48h
La protectora d'animals Engrescats va salvar, el 22 de maig, 18 gossos de caça d'una finca on vivien en condicions lamentables. Després de rebre l'avís de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra, les voluntàries es van desplaçar fins a Batea, on van localitzar una finca amb 15 gossos adults i tres cadells en mal estat. El cas ha passat a disposició judicial.

Les voluntàries d'Engrescats que van acudir fins al lloc dels fets explicaven que "va ser de pel·lícula de terror. El propietari ens suplicava que no ens els emportéssem tots perquè si no no podria anar a caçar". Sembla ser també que, en el mateix espai on es va efectuar el rescat, feia pocs dies hi havia fins a 28 gossos, així com el propietari explicava als agents de l'URMA que "els gossos se li morien i no sabia per què". Des de la protectora reblaven que la situació era extrema: "Tot el que us pugui explicar es queda curt. Una olor intensa a animal mort, a descomposició; cadàvers, ossos i restes de parts del cos dels gossos escampats per tota la finca".

Els 18 gossos van ser traslladats a la protectora d'Engrescats, ubicada a Amposta, on se'ls va dutxar, desparasitar i acollir en un espai en condicions. Queda, però, molta feina amb tots estos animals, per això des d'Engrescats demanaven ajuda per fer front a les noves despeses que, segons compten, tindran un cost d'uns 400 euros per gos. Uns diners amb els quals s'hauran de pagar les esterilitzacions, les desparasitacions, les vacunes i analítiques o, entre altres despeses que augmentarien el cost si resulten estar malalts, l'alimentació.