El socialista Ricard Lleixà, abanderat de Societat Civil Catalana a l'Ebre

L'entitat unionista, que compta amb els suports de PP, Ciutadans, UPyD, Vox, Plataforma per Catalunya (PxC) i els ultres de Movimiento Social Republicano, té una seixantena d'integrants al territori | Lleixà ha llegit el manifest de l'entitat en la presentació que se n'ha fet avui a Tortosa

Redacció
24 de maig del 2014
Ricard Lleixà, al centre, ha llegit el manifest de SCC.
Ricard Lleixà, al centre, ha llegit el manifest de SCC. | Cedida
Ricard Lleixà, al centre, ha llegit el manifest de SCC. Foto: Cedida

De secretari de Ciutadania i Societat Civil de l’Agrupació local del PSC de Tortosa, a lector del manifest de Societat Civil Catalana (SCC) en la presentació que se n’ha fet avui a la capital del Baix Ebre. L’exregidor socialista Ricard Lleixà ha mostrat així el seu suport cap a la nova entitat unionista, que es va presentar la passada diada de Sant Jordi a Barcelona i que compta amb suports del PP, Ciutadans, UPyD, Vox, Plataforma per Catalunya (PxC) i els ultres de Movimiento Social Republicano (MSR) - el referent espanyol de formacions com l'hongarès Jobbik, el grec Alba Daurada i el Partit Nacional Britànic (BNP)- i un dels seus objectius centrals passa per aconseguir que la consulta de sobirania del 9N no se celebre, segons ha declarat el seu portaveu José Domingo, a Catalunya Informació.

Un altre dels socis visibles de l'entitat, a més, és Javier Barraycoa secretari de Comunió Tradicionalista Carlista i que recentment va participar en un acte del partit neonazi Democracia Nacional a Castelló de la Plana, on es va homenatjar la División Azul. Al diari el Mundo va escriure este article sobre la necessitat d'un moviment com SCC.

El de Lleixà, però, no ha estat el primer suport socialista a esta entitat, de fet, el 23 d’abril ja va ser controvertida la presència de Joan Rangel, diputat del PSC a Madrid i exdelegat del govern espanyol a Catalunya.

En una nota de premsa remesa als mitjans SCC ha explicat que en el manifest Volem seguir junts “es destaca la voluntat dels ebrencs de mantenir els llaços amb la resta dels espanyols, especialment amb els pobles veïns d'Aragó i de València”.
El procés de creació de l'agrupació de SCC a Terres de l’Ebre compta amb seixanta integrants i amb presència en les localitats de Tortosa, Amposta, l'Aldea, l'Ampolla, Benifallet, Roquetes, l'Horta de Sant Joan, La Sènia, Mora d’Ebre, Xerta, Alcanar i Casis d’Alcanar, segons informa la nota.

Els integrants de SCC a les Terres de l’Ebre han alertat que amb la secessió les seves comarques sortirien perdent perquè estes terres són de trobada i no volen quedar arraconats entre fronteres. En esta línia, s'ha reforçat la idea de construir vies i no de destruir ponts.

L'acte ha comptat amb la presència dels vicepresidents, Joaquim Coll, José Rosiñol i Susana Beltrán, i el secretari de l'entitat, José Domingo. El vicepresident primer, Joaquim Coll, ha subratllat que SCC vol ser un connector de molta gent que no està d'acord ni amb les raons del procés sobiranista ni tampoc comparteix l'objectiu de la ruptura. “El nostre propòsit és ser un articulador de tots aquells que des de la centralitat i també des del propi catalanisme, que ha estat sempre un hispanisme, no volen renunciar a res del que també és nostre”.

I ha afegit que, als propers mesos volen mostrar que hi ha “una altra societat catalana”, “ideològicament molt plural”, que vol solucions en lloc d'”enquistar-se” en un procés “ple d'enormes riscos i incerteses que solament pot acabar malament o molt malament”. SCC té intenció de presentar-se a les Terres de l’Ebre a l'Auditori de Tortosa, segons han manifestat.