Nova queixa de la Plataforma del Sénia per obstaculització del dret a la informació sobre el Castor

Redacció
19 de maig del 2014
Pancarta de rebuig al projecte d'emmagatzematge de gas.
Pancarta de rebuig al projecte d'emmagatzematge de gas. | Sílvia Berbís
Pancarta de rebuig al projecte d`emmagatzematge de gas. Foto: Sílvia Berbís

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha tramès una carta de queixa formal a la Defensora del Pueblo, pel “maltractament que la ciutadania de les Terres del Sénia, i per extensió les administracions locals, estan rebent per part del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, en relació al projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural”. L’entitat denuncia la “continuada obstaculització del dret a la informació per part del Ministeri per a l’exercici dels nostres drets a ser coneixedors d’assumptes que afecten directament la ciutadania, com són els 540 terratrèmols”, explica en un comunicat.

Com a associació s’ha fet arribar esta nova queixa després de la reiterada petició al Ministeri per rebre informació dels informes tècnics que, com en el cas de l’informe de l’Institut Geogràfic Nacional (IGNE), s’ha fet públic en los últims dies. “No considerem que siga correcta la falta de resposta a associacions que, com la nostra, fa anys que venim demanant que ens consideren part interessada en el procediment, per poder exercir els nostres drets i donar tota la informació possible a la ciutadania. No es tracta de demanar cap favor, sinó d’exercir el nostre dret a saber la veritat”, recorda.
“Este fet contravé greument les lleis que regulen els drets d’accés a la informació, a la participació pública i accés a la justicia en materia de medi ambient”, ja que fins ara no s’ha rebut cap resposta per part ministerial.