Denunciats penalment 2 conductors a Alcanar per conduir molt beguts

Un dels conductors, que multiplicava per 6 la taxa d’alcoholèmia permesa, va trencar el parany que immobilitzava el seu cotxe | L’altre va donar-se a la fuga per un camp de tarongers fins que es va estavellar

Redacció
18 de maig del 2014
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 10 de maig, un home de 54 anys d’edat, nacionalitat espanyola i veí de Roda de Ter (Barcelona), com a presumpte autor d’un delicte de desobediència greu als agents de l’autoritat.

Els fets van succeir el passat 10 de maig, als voltants de les 17:00 hores, durant un control de pas que s’havia muntat a la carretera N-340, al seu pas per la localitat d’Alcanar. Els agents van observar un turisme que circulava fent ziga-zagues i posant en greu perill als altres usuaris de la via.

Els Mossos van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. Una vegada sotmès a les proves de detecció d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu 1,66 mg/l en aire expirat, gairebé set vegades més de la màxima taxa permesa.

D’altra banda, els agents també van comprovar que este conductor no havia realitzat el curs de reeducació viària després d'una suspensió del permís de conduir per part d’un jutjat. A més, ja havia tingut altres quatre suspensions penals anteriors.

Com a conseqüència, els agents van denunciar penalment al conductor i van immobilitzar el vehicle mitjançant un parany instal·lat en una de les rodes.

Aproximadament una hora després, una patrulla dels Mossos que circulava prop del lloc on es trobava immobilitzat el vehicle, va observar com l’home denunciat estava manipulant una de les rodes amb una eina, amb la que havia tret el parany amb la clara intenció d’abandonar el lloc amb el turisme.

 Davant d'estos fets i el greu perill que suposava que el conductor tornés a agafar el vehicle, els agents van detenir l’home per com a presumpte autor d’un delicte de desobediència.

El detingut va quedar en llibertat un cop va declarar en seu policial i va ser citat per comparèixer davant el jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta.

S'escapa per una finca de tarongers i pateix un accident

En menys de 24 hores els Mossos van denunciar penalment un altre conductor per conduir sota els efectes de l'alcohol.

Els fets van succeir el passat 11 de maig, sobre les 07:00 hores, en un altre control de trànsit que s’havia muntat a la localitat d’Alcanar. Els agents van observar un turisme que abans d’arribar a la seua posició, va entrar en una finca amb la intenció d’eludir el control.

Davant d'esta maniobra, els agents van iniciar el seguiment del vehicle però en el moment d’entrar a la finca van desistir de fer-ho, per què presentava un estat d’abandonament amb nombroses pedres de grans dimensions i soques de tarongers tallats.

No obstant, els agents van observar com el vehicle continuava la seua fugida per l’interior de la finca a gran velocitat, mentre anava patint greus danys a la carrosseria i motor del vehicle, fins que es va estavellar contra un mur de formigó.

L’únic ocupant i conductor del vehicle va sortir il·lès del xoc. Un cop practicades les proves de detecció d’alcohol va donar un resultat de 0,83 mg/l en aire expirat, per la qual cosa va ser denunciat penalment com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit.

Les diligències també van ser adreçades al jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta.

Els dos conductors poden ser condemnats per l'alcoholèmia penal a una pena de presó de 3 a 6 mesos o amb la de treball en benefici a la comunitat de 31 a 90 dies o multa de 6 a 12 mesos, i en tot cas amb la privació de conduir un vehicle a motor, per temps superior d'1 any i fins a 4 anys.