Salut preveu un punt de vacunació mitjà a Tortosa i 25 punts petits a les Terres de l'Ebre

Ara mateix hi ha sis punts actius situats a Amposta, la Ràpita, l'Aldea, Roquetes, Gandesa i Móra la Nova

Administació de la vacuna contra la Covid-19 a les Terres de l'Ebre.
Administació de la vacuna contra la Covid-19 a les Terres de l'Ebre. | ACN
Aguaita.cat
25 de març del 2021
Actualitzat a les 11:16h
L'estratègia de vacunació de la Generalitat no ha previst cap punt de vacunació massiva a les Terres de l'Ebre. Així i tot, sembla que al sud de Catalunya es preveu repartir estos espais en 25 punts petits arreu de la regió sanitària, així com un de mitjà al pavelló firal de Remolins, a Tortosa. Este dijous hi ha actius sis punts de vacunació situats a Amposta, la Ràpita, l'Aldea, Roquetes, Gandesa i Móra la Nova. Uns espais que, segons han comunicat, aniran augmentant progressivament tal com vagin arribant més dosis del vaccí, fins a arribar als 25.

Tenir un punt mitjà de vacunació a la capital del Baix Ebre, però, no significarà que tota la ciutadania ebrenca s'hagi de desplaçar fins a Tortosa per vacunar-se, sinó que des de Salut volen prioritzar els punts petits de vacunació dispersos per les quatre comarques perquè la gent s'hagi de desplaçar el mínim possible. Arreu de Catalunya hi ha fins a 46 espais de vacunació mitjans com el de Tortosa.

Per altra banda, el Servei Català de Salut ha anunciat que habilitarà una nova plataforma per concertar cita per rebre la primera dosi del vaccí, accedint mitjançant un SMS o una trucada telefònica. L'enviament es farà d'acord amb les franges d'edat.

Amb els punts massius de vacunació a Fira de Barcelona, el Camp Nou, la Pista de Sabadell, Fira Cornellà, Palau Firal de Girona, Pavelló 11 de setembre de Lleida i un espai encara per concretar a Tarragona, Salut preveu arribar a vacunar 500.000 persones a la setmana. Estos espais complementaran els 433 CAP, als quals se sumaran 46 espais mitjans. A mitjans de maig, Salut preveu haver vacunat els majors de 80 anys i començaria a vacunar les persones de 70 a 79 anys.