L’Hospital Verge de la Cinta instal·la 4 desfibril·ladors externs automàtics al seu exterior

S’han ubicat en cadascuna de les 4 façanes de l’edifici, perquè els pugui fer servir qualsevol persona davant d’una aturada cardiorespiratòria

Un dels DEA intal.lats al voltant del recinte hospitalari
Un dels DEA intal.lats al voltant del recinte hospitalari | ICS Ebre
Aguaita.cat
16 de març del 2021
Actualitzat a les 20:36h
La mesura, que s’emmarca dintre del Pla d’autoprotecció de l’Hospital, amplia la cobertura d’atenció a esta emergència sanitària a les zones exteriors del recinte hospitalari, ja que se suma als carretons d’aturada desplegats a l’interior de l’edifici.

Professionals de la Unitat de Medicina Intensiva de l’HTVC presentaran pròximament un vídeo divulgatiu i informatiu amb les maniobres bàsiques de la reanimació cardiopulmonar i el funcionament dels DEA a fi de facilitar-ne l’ús.

Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta l'aturada cardiorespiratòria que es detecta quan una persona està inconscient i no respira amb normalitat.

Este aparell genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l'aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca. La seua utlització és senzilla i permet que socorristes o persones inexpertes siguen capaç d'utilitzar-los,  ja que facilita les indicacions de forma verbal.

En data del 7 de gener del 2014 la Generalitat de Catalunya va obligar a determinats tipus d'instal·lacions públiques i privades a disposar d'un DEA i de personal autoritzat pel seu ús. Entre estos  espais hi ha estacions , centres educatius, llars d'infants, cinemes, auditoris, teatres municipals i qualsevol instal·lació, pública o privada, amb una capacitat superior a 500 persones.