Marxen al seu país dixant els seus quatre gossos abandonats i lligats en una finca de Masdenverge

Els animals han estat alimentats per veïns de la zona fins que ha intervingut la Guàrdia Civil i han estat lliurats a Engrescats

Els gossos mostraven molta inquietud en oferir-los menjar i aigua.
Els gossos mostraven molta inquietud en oferir-los menjar i aigua. | Cedida
Aguaita.cat
10 de març del 2021
Actualitzat a les 17:02h
Agents de la Patrulla de Protecció de la Naturalesa (PAPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, han recollit quatre gossos que havien estat abandonats pels seus amos, sense menjar ni aigua, en una finca del terme municipal de Masdenverge.

Els fets van tenir lloc la setmana passada, quan agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) van rebre una trucada telefònica d'una veïna de Masdenverge informant que hi havia quatre gossos lligats en una finca d'esta localitat i, pel que sembla, als seus amos no se'ls veia per la zona des de feia bastant temps.

Després de realitzar un rastreig per la finca, els agents van poder comprovar que el lloc semblava deshabitat, i els gossos no cap dispositiu homologat d'identificació (xips) i mostraven molta inquietud en oferir-los menjar i aigua. Un d'ells, a més, tenia símptomes de leishmaniosi.

Quan els agents donaven menjar als animals van acudir diversos veïns del lloc que van informar que les persones que residien a la finca havien marxat al seu país d'origen feia diverses setmanes, i havien dixat els gossos lligats, sense menjar ni aigua, de manera que eren els propis veïns de la zona qui els havia alimentat en este temps.

Per este motiu es va establir contacte amb l'Ajuntament de Masdenverge, per comunicar esta incidència. L’Ajuntament disposa d'un conveni amb l'associació protectora d'animals ENGRESCATS per a la recollida i cura d'animals, de manera que els gossos van ser entregats a la protectora. Un cop fet el reconeixement veterinari i verificació del seu estat de salut, van quedar en dipòsit a l'espera de ser reclamats pels seus propietaris. Passat un temps de 20 dies es podran introduir al programa d'adopció, acolliment o apadrinament per a assegurar-los un futur millor.