La CUP de Deltebre presentarà candidatura a les municipals

Redacció
13 de maig del 2014
L'assemblea local de la CUP a Deltebre va fer una roda de premsa este dilluns.
L'assemblea local de la CUP a Deltebre va fer una roda de premsa este dilluns. | Cedida
L'assemblea local de la CUP a Deltebre va fer una roda de premsa este dilluns. Foto: Cedida

L’assemblea local de la CUP Deltebre ha anunciat que es presentarà a les properes eleccions municipals. Els membres d'esta l'assamblea local, que té poc més d’un any de vida, provenen de l’esquerra independentista, dels moviments socials, del Centre Social Lo Maset, del casal popular Panxampla i de les lluites per la defensa del territoti.

Segons han explicat en un comunicat, la decisió de presentar-se a les municipals arriba després de diverses assemblees. "La decisió va ser presa perquè la faena que ara fem, com la presentació d’al·legacions al pressupostos municipals i al ROM o bé l’inici de la campanya de participació ciutadana o altres tasques des de fora de la
institució no donen el fruit que esperem. Volem treballar en la política municipal perquè, des de la humilitat i la il·lusió, volem transformar la nostra realitat més propera per contribuir a canviar la societat, una societat que volem més justa. La tasca que la CUP fem des de fora de la institució no és visible per a la majoria de la població i volem fer-la visible i possible", asseguren.

La candidatura de la CUP Deltebre naix "d’una política no professional, feta per la ciutadania i per a la ciutadania", per aquesta raó, afirmen, els seus principals eixos de treball "són la transparència, la participació ciutadana, el compromís amb els moviments socials i les lluites populars".

"La nostra actuació ha de consistir a recuperar i a apropiar-nos de la presa de decisions que en el nostre municipi ens afecten, hem de participar activament de tot allò que és col·lectiu. La població hem estat anant a votar i delegant en les persones a qui hem votat o no les decisions que ens afecten a totes i no n’hem pres part, ho hem estat mirant des de la galeria o potser ni això, i ara ens trobem desposseïdes,
ens han robat des de totes les instàncies i hem de recuperar el que hem perdut", asseveren.

El programa de treball de la formació s'anirà construint "a través d’assemblees obertes, tot impulsant espais per al debat per anar treballant transversalment, anirem creant un programa participatiu que atorgue el protagonisme a les persones", avancen.

El dia 1 de juny la CUP de deltebre celebrerà decisió de presentar-se a les eleccions amb una jornada festiva i reivindicativa al Parc de riu. S'iniciarà a les 11h. amb jocs populars i després es farà una taula rodona amb diferents associacions de la població "amb l’objectiu de debratre com poden ser més participatives en la política municipal". La festa seguirà amb un dinar popular, i a les 17 h. començarà l’acte polític amb la intervenció de la CUP Deltebre i la diputada o un dels dos diputats de la CUP al Parlament de Catalunya.