Unes 200 persones es manifesten a Tortosa per la llibertat de Pablo Hasél

La detenció del raper per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme ha desencadenat protestes arreu del país

Redacció
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:29h
La protesta, amb la pancarta per la llibertat del raper al capdavant.
La protesta, amb la pancarta per la llibertat del raper al capdavant. | @karolus71
Unes dos-centes persones s’han manifestat este vespre a Tortosa per exigir la llibertat del raper Pablo Hasél, empresonat este dimarts després de ser detingut quan s’havia tancat a la Universitat de Lleida. La protesta s’ha iniciat a la plaça Barcelona, davant el mercat municipal, on els concentrats han plantat una guillotina amb imatges del rei Felip V, del rei emèrit i del jutge Marchena. Durant l’acció s’han cremat fotografies del rei.

Amb una pancarta i amb crits de “Llibertat Pablo Hasél”, la protesta ha derivat en una manifestació improvisada que ha desfilat per l’avinguda de la Generalitat fins al davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

La detenció este matí de Pablo Hasél al rectorat de la Universitat de Lleida ha desencadenat una onada d'indignació arreu del país, que s'ha traduït en més d'una setantena de manifestacions en diferents punts del territori. També a Gandesa se n'ha convocat. El raper està condemnat a dos anys, nou mesos i un dia de presó per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme.