Noves mesures de restricció de les visites i acompanyants a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Atesa la situació epidemiològica actual i amb la intenció de disminuir la corba de contagis el centre ha restringit les seues visites

Aguaita.cat
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:25h
Entrada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Entrada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Aguaita.cat
A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta es viuen diversos brots interns, i actualment la pressió assistencial ha augmentat a causa de l’elevat nombre de llits ocupats amb pacients COVID-19.

Esta situació ha obligat a aplicar mesures més restrictives, a les ja vigents, en relació amb els acompanyants dels pacients, amb la intenció, per una banda, d’extremar la seguretat d’aquests i dels professionals, i per l’altra, de preservar al màxim el funcionament de l’activitat ordinària de l’Hospital.

Les portes de Consultes Externes romandran tancades, i l’accés es farà per la porta principal, com també per a anar a l’Hospital de dia, a quiròfan i per a visitar als hospitalitzats.

L’entrada per Rehabilitació serà la recomanada per als professionals que hauran d’anat identificats. Per esta porta també podran accedir ambulàncies que van a rehabilitació, a alguna consulta externa o a alguna prova que requerisca llitera.

Per altra banda, per a accedir a la cafeteria pública, s’haurà de fer per l’exterior.

Pel que fa als acompanyants dels pacients que van a quiròfan, facilitaran el telèfon a l’administrativa i els professionals responsables del pacient els trucaran en acabar la intervenció.

Als pacients amb etiqueta verda s’autoritza una persona acompanyant per pacient i dia, en horari de 13.00 a 16.00 hores o de 19.00 a 21.00 hores.

Els acompanyants han de passar diàriament per Informació on se’ls demanarà el DNI i el telèfon i hauran de lliurar el full d’Autoresponsabilitat COVID-19 signat, que se’ls facilitarà en cas que no se’ls haja fet arribar amb antelació, i se’ls donarà una etiqueta identificativa amb un color diferent cada dia.

Queden restringides les visites dels pacients amb etiqueta vermella amb les excepcions següents: en cas de pacients pediàtrics, gestants, pacients en situacions especials de dependència. Així mateix, es permet un acompanyant en els processos de final de vida.

En el cas dels pacients ingressats a les àrees de Medicina Intensiva i a la Unitat de Cures Complexes es comunica directament als familiars el règim de visites i d’informació mèdica.