El Govern confirma que les classes es reprendran dilluns que ve

Tots els docents s'hauran de fer proves mitjançant automostres entre el primer dia de classes i finals de mes

Alumnes d'una escola de Catalunya.
Alumnes d'una escola de Catalunya. | ACN
Aguaita.cat
06 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:25h
El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquest dimecres que els alumnes tornaran a l'escola a partir de l'11 de gener. Per tant, descarta tornar a endarrerir l'inici del segon trimestre a les aules, tal com demanen una vintena d'epidemiòlegs, estadistes i científics davant la situació "descontrolada" de la pandèmia a Catalunya.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, González-Cambray ha defensat que els centres educatius són segurs i ha posat d'exemple els quatre mesos que ja es porten de curs, en què només s'han hagut de confinar el 5% dels grups davant el 95% que ha pogut assistir a classe amb normalitat.

El director general de Centres Públics també ha anunciat un cribratge amb PCR entre els 170.000 docents de 5.130 centres educatius del país entre l'11 i el 29 de gener mitjançant automostres que després es remetran al laboratori. Abans, ha dit, els docents hauran rebut formació de com agafar-se la mostra a través d'un frotis nasal. L'objectiu dels cribratges és detectar possibles casos de positius asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió del virus.

En la primera setmana, les proves es faran en el 45% dels centres, seguit del 35% durant la segona setmana i el 20% en la tercera. D'aquesta manera, també es busca que aquestes proves es facin de manera esglaonada, començant pels municipis grans, i cobrir les places dels positius amb professors substituts.