La futura base nàutica de la Ràpita sortirà a licitació en tres mesos i costarà 900.000 euros

Així ho ha anunciat durant la seua visita a la Ràpita el titular del departament de Territori, Damià Calvet

Aguaita.cat
17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:20h
Render del futur edifici de la base nàutica de la Ràpita.
Render del futur edifici de la base nàutica de la Ràpita. | Cedida
Durant el primer trimestre del 2021 sortirà a licitació la futura base nàutica de la Ràpita, un centre de referència de serveis nàutics d’oci, esport i competició a la badia dels Alfacs impulsat pel departament de Territori. Així ho ha anunciat durant la seua visita a la Ràpita el titular de la conselleria, Damià Calvet. El centre, que s’ubicarà a la zona del darrera de la llotja de peix de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, al lateral de la bocana de la Marina Sant Carles, té un pressupost de 900.000 euros.

Territori ha tingut en compte l’entorn favorable que comporta la badia dels Alfacs per projectar este centre de referència, un emplaçament que permet gaudir de condicions d’abric i que junt amb una climatologia favorable, permet desenvolupar activitats lligades als esports nàutics tot l’any. A més, el port de la Ràpita, ha recordat el conseller, és líder amb 1.825 amarradors esportius en activitat nàutica a la demarcació de Tarragona. En conjunt, este és  estat el marc idoni per construir un edifici l’any 2021 que acollirà la base nàutica.

El centre ha d’acollir els serveis de l’Escola de vela i de les activitats nàutiques (paddle surf, kitesurf, windsurf, caic...). Amb col·laboració amb l’Ajuntament de la Ràpita es farà una activitat formativa de vela curricular per a tots els alumnes de centres docents del municipi.

Esta és una línia estratègica que també s’alinea amb el nou Pla de ports, a punt de la seva aprovació definitiva, per promoure la nàutica de base a les escoles i els centres nàutics. Territori preveu que l’edifici siga autosuficient energèticament, amb energia solar, i tindrà zero emissions de CO2 a l’atmosfera.