Un grup empresarial de Tortosa posa en marxa una fàbrica per produir més de 600.000 mascaretes diàries

GlovalMaskIberica produirà mascares quirúrgiques i un model sense gomes patentat per un empresari de Roquetes

per Redacció , Tortosa / Roquetes, 8 de desembre de 2020 a les 09:26 |
Operàries de l'empresa GlovalMaskIberica de Tortosa davant una de les màquines que posa les gomes a les mascaretes quirúrgiques. | ACN
La família Qu, originària de la Xina però arrelada a Tortosa fa més de tres dècades, lidera diferents negocis de comerç de producte xinès i restauració. Durant el confinament, José Antonio Pérez va animar la seua família política a fabricar mascaretes quirúrgiques en lloc d'importar-les. Acaben de posar en marxa GlovalMaskIberica que, amb una inversió d'1 milió d'euros, preveu produir més de 600.000 mascaretes diàries i altres equips i material de protecció. Les seues mascaretes quirúrgiques han obtingut la màxima certificació, del 99'99% de filtració d'efectivitat antibacteriana, i estudien si produir Ffpp2 o Ffpp3. També fabricaran la mascareta adhesiva, sense gomes, que ha patentat i impulsat Robert Guinart, empresari de Roquetes.

GlovalMaskIberica ha posat en marxa la fàbrica en una nau de 1.400 metres quadrats del polígon del Baix Ebre de Tortosa. Fa només uns dies que s'ha iniciat l'activitat amb una primera fase en marxa que pot produir 215.000 mascaretes quirúrgiques diàries. L'empresa ha contractat 5 persones. Però el projecte té una segona fase, amb nova maquinària més automatitzada que ha d'arribar aviat, que comença i culmina tot el procés de producció, des del pegat de les capes fins a la col·locació de les gomes. L'empresa invertirà 1 milió d'euros per tenir una capacitat de producció de 600.000 mascaretes al dia i pot arribar a oferir 25 llocs de treball.


L'alta qualitat i la seguretat antibacteriana dels materials que utilitzen és un dels elements amb què es volen distingir. En les homologacions obligatòries de qualitat en laboratori d'assaig, les mascaretes de GlovalMaskIberica han obtingut uns resultats "més que satisfactoris", de fet, han tingut la certificació més alta del mercat, del 99,99% de filtració en efectivitat d'eficiència bacteriana. Estes primeres mascaretes ja s'estan distribuint a comerços i establiments i s'espera rebre aviat l'autorització de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris del Ministeri de Sanitat. Això permetrà que es puguen utilitzar també en centres hospitalaris i que es venguen a les farmàcies. "A llarg termini, quan superem la pandèmia, volem seguir treballant amb el sector sanitari i hem d'acabar de decidir si produirem Ffpp2 o Ffpp3, segons els costos i la demanda del mercat. Ho estem estudiant", ha explicat José Antonio Pérez, gerent de l'empresa.
 

Una operària recollint les mascaretes quirúrgiques acabades a la fàbrica de Tortosa de la nova empresa GlovalMaskIberica. Foto: ACN


GlovalMaskIberica preveu ampliar la seua oferta comercial amb un catàleg de productes relacionats amb la prevenció com poden ser equips de protecció individuals i altres. Els contactes del senyor Qu han permès engegar el projecte. Han rebut la col·laboració i assessorament d'una de les principals companyies productores de mascaretes a la Xina i al món i, a la vegada l'empresa tortosina li fa "d'aparador a Europa" per a la venda de la seva maquinària. Com ha destacat Pérez, la nova empresa ebrenca va idear-se davant de l'escassedat de mascaretes de la primera etapa del confinament i amb l'objectiu que no calga importar-les.

La mascareta adhesiva
A la fàbrica de GlovalMaskIberica de Tortosa també es produirà la mascareta amb adhesiu i sense gomes que ha ideat i patentat l'empresari Robert Guinart. Un dels usos per a la qual ha estat concebuda és sobretot per a les perruqueries. "Per a tallar el cabell, les gomes són un problema per fer un treball àgil i normal per al perruquer i és així com se'm va ocórrer la idea", ha explicat Guinart. La mascareta du a dalt i a baix una cinta adhesiva, de doble cara, hipoal·lergènica i compatible per a la majoria de tipus de pell.

A la perruqueria té un sol ús però s'ha comprovat que l'adhesiu aguanta si es posa i es treu tres o quatre vegades. "S'han concebut perquè no te les hages de treure però en certa forma també es poden aprofitar per a la vida diària", ha apuntat l'empresari. I és que la mascareta evita la tensió que aguanten els pavellons de les orelles durant moltes hores i també pot ser molt útil per a aquelles persones a qui els provoquen afeccions a la pell.

La casualitat ha volgut que Guinart haja trobat el fabricant del seu model patentat a les Terres de l'Ebre. "A la família Qu els coneixia des de feia molts anys i quan em vaig assabentar que obrien la fàbrica ens vam trobar i vam acordar ajudar-nos els uns als altres. Ells tindran un model que no existix al mercat si no és amb el meu registre d'utilitat i jo tindre un fabricant a la porta de casa meua, un fet molt important per poder treballar junts", ha destacat. El preu de les mascaretes amb adhesiu és similar a les que porten gomes i este mateix dilluns s'han fet amb èxit les primeres proves de fabricació a GlovalMaskIberica.

 

Participació