Salut incorpora 5 enquestadors i un tècnic a l’Ebre per traçar cadenes de transmissió del coronavirus

També han de detectar necessitats socials que requerisquen de suport addicional per fer els aïllaments i o quarantenes de forma correcta

Les enquestes es duen a terme de forma telemàtica.
Les enquestes es duen a terme de forma telemàtica. | Adrià Costa
Redacció
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:03h
Salut Pública ha incorporat des de fa una setmana 24 enquestadors i 3 tècnics referents que reforçaran el Servei de Vigilància Epidemiològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. D’estos, 19 enquestadors i 2 tècnics referents estaran ubicats als serveis territorials de Salut de l’Av. Maria Cristina de la ciutat de Tarragona i 5 enquestadors i 1 tècnic referent a l’edifici corporatiu de la Generalitat a Tortosa.

En l’estudi de les malalties infeccioses, com és el cas de la covid-19, és molt important, detectar de forma ràpida els casos positius, així com determinar les possibles fonts de contagi per tallar les cadenes de transmissió de la malaltia que poden donar lloc a una disseminació descontrolada de la infecció entre la comunitat.

La funció d’estos nous professionals és fer les enquestes epidemiològiques a totes les persones que tenen un diagnòstic positiu a la covid-19. Amb la realització de les enquestes es recullen les dades rellevants sobre aspectes clínics, factors de risc, contactes estrets i possibles llocs de contagi o variables socials i laborals que ajuden a detectar situacions de risc que poden originar brots. També es detecten necessitats socials que requerisquen de suport addicional per fer els aïllaments i o quarantenes de forma correcta.

Cobriran una franja horària que va des de les 7:30 a les 21:30 tots els dies de la setmana, inclosos festius i caps de setmana.

Aquest model que s’està experimentant ara amb la covid-19, podrà ser emprat també més endavant per altres malalties infeccioses.