Indústria respon a Alcanar que no reobrirà el Castor sense garanties "absolutes" de seguretat

Redacció
28 d'abril del 2014
Plataforma marina.
Plataforma marina. | Cedida
Plataforma marina. Foto: Cedida

El Director General de Política Energètica i Mines, Jaime Suárez Pérez-Lucas, ha enviat una carta de resposta a l’Ajuntament d’Alcanar, explicant l’actual postura del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme davant del projecte Castor d’emmagatzematge de gas. En aquest escrit afirma que “mentre no existeixin evidències científiques que garanteixin la total i absoluta seguretat del magatzem, es mantindrà la suspensió de l’activitat acordada per la ja referida Resolució del 26 de setembre”.

En la mateixa carta, Suárez assegura que quan es disposarà de conclusions tècniques definitives, les decisions que s’adoptaran sobre el futur del magatzem Castor seran “decisions que en qualsevol cat prioritzaran de manera absoluta la seguretat de les persones i del medi ambient”.

Aquesta carta arriba com a resposta a la carta que l’Ajuntament d’Alcanar va enviar el passat mes de gener per a demanar informació al Ministeri, sobre unes declaracions fetes per l’empresa ACS, en les quals anunciava la possible posada en marxa del projecte Castor.

L’alcalde d’Alcanar ha expressat la seua satisfacció per la resposta rebuda del Ministeri i ha dit que donat que en geologia el risc zero no existix, “confio en que aquesta activitat no es torne a posar en marxa i s’acabe desmantellant, tal i com en el seu dia, es va aprovar pel Ple de l’Ajuntament d’Alcanar”.