Isabel García Tejerina, nova ministra del Pla Hidrològic de l'Ebre

Mariano Rajoy nomenarà la que ha estat fins ara secretària general del ministeri nova ministra d'Agricultura en substitució de Miguel Arias Cañete.

Isabel García Tejerina ha estat fins ara secretàroa general del ministeri d'Agricultura
Isabel García Tejerina ha estat fins ara secretàroa general del ministeri d'Agricultura | EP
EP
28 d'abril del 2014
Isabel García Tejerina ha estat fins ara secretàroa general del ministeri d'Agricultura

El president del Govern , Mariano Rajoy, nomenarà ministra d'Agricultura , Alimentació i Medi Ambient a la secretària general del Ministeri, Isabel García Tejerina, en substitució de Miguel Arias Cañete, segons han informat a Europa Press fonts del Palau de la Moncloa .

   Arias Cañete , que va ser nomenat el 9 d'abril cap de llista del PP per a les eleccions europees del pròxim 25 de maig, ha compatibilitzat fins ara les dues funcions. La pròpia García Tejerina va reconèixer divendres passat que el seu nom era un dels que sonaven per substituir al ministre .

   "Té un profund coneixement del sector", ha dit Arias Cañete declaracions a Los Desayunos de TVE , destacant que donarà continuïtat a la política del Ministeri. Segons ha dit, ho ha sabut fa menys d'una hora .

   Nascuda el 9 d'octubre de 1968 a Valladolid, García Tejerina és enginyera agrònom per la Universitat Politècnica de Madrid, llicenciada en Dret per la Universitat de Valladolid i màster en Comunitats Europees per la Universitat Politècnica de Madrid i en Economia Agrària per la Universitat de Davis ( Califòrnia).

   La nova ministra va ser assessora executiva dels gabinets dels ministres d'Agricultura, Pesca i Alimentació Loyola de Palacio, Jesús Posada i Miguel Arias Cañete. Al 2000 va ser nomenada secretària general d'Agricultura i, a partir del 2004, va passar al sector privat com a directora de Planificació Estratègica de l'empresa Fertiberia i consellera de la companyia mercantil algeriana de fertilitzants Fertial SPA".