​L'Ebre suma 173 nous casos de coronavirus este divendres, tot i que la corba continua en descens

Actualment hi ha 81 pacients covid ingressats en diferents centres de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre

Zona d'aparcament d'ambulàncies de l'HTVC
Zona d'aparcament d'ambulàncies de l'HTVC | Sílvia Berbís
Sofia Cabanes
06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:14h
Salut ha comunicat este divendres 173 nous casos de coronavirus a les Terres de l’Ebre detectats per prova PCR o d’antígens. Amb estos, són 3.979 els positius detectats per estos sistemes des de l’inici de la pandèmia i 4.152 si ens fixem en la resta de proves.

El risc de rebrot continua en descens al territori. Este divendres és de 664 punts (-14 en 24 hores). I pel que fa a la velocitat de transmissió del virus, coneguda com a Rt, es troba en 0,85, per sota d’1. Això indica el decreixement del virus entre la comunitat, ja que ara mateix, 100 individus transmeten la malaltia a 85 persones més.

Pel que fa al nombre d’hospitalitzacions, segons les últimes dades de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, actualment hi ha 17 pacients covid positius a la UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, 21 positius ingressats a planta; 5 ingressats a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre; 20 positius a l’Hospital Comarcal d’Amposta i 18 positius a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, fent un total de 81 ingressats per la covid a la Regió Sanitària.

Pel que fa a l’afectació de la pandèmia als professionals dels diferents centres hospitalaris de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, actualment hi ha 70 treballadors covid positiu i 76 en aïllament.

En l’última jornada no s’han de lamentar noves morts per covid. Segons l’últim recompte des de l’inici de la pandèmia han mort 80 persones pel virus.