​La corba continua en descens a l'Ebre, però han mort 10 persones en una setmana

Este dijous s'han notificat 71 nous casos

Instantània d'una prova PCR
Instantània d'una prova PCR | Ramon Buxó
Sofia Cabanes
05 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:01h
El departament de Salut ha notificat este dijous dues noves morts per coronavirus a les Terres de l’Ebre. Des de l’inici de la pandèmia ja en són 80 les persones que han perdut la vida al territori per complicacions generades per la Covid-19. Cal dir, però, que el recompte s’ha vist incrementat especialment en la darrera setmana. Des de dijous passat 29 d’octubre fins al 4 de novembre, darrer dia del que es disposen dades, 10 persones han mort al territori pel coronavirus.
 
Estes morts han arribat en un moment especialment crític al territori pel que fa a la pressió hospitalària. Recordem que l’hospital de referència al territori, el Verge de la Cinta, s’ha vist obligat a ampliar els llits d’UCI dos cops en les darreres setmanes.
 
El nombre d’hospitalitzacions este dijous es troba en 63, 14 dels quals a l’UCI. Aquí no s’hi sumen els ingressos ens centres sociosanitaris.
 
D’altra banda, el risc de rebrot, mostra com, poc a poc, la corba es va aplanant i ho fa, ara, de forma més accelerada que al conjunt de Catalunya. Així el risc se situa este dijous al territori en els 678 punts (-28 punts en 24 hores). Fa una setmana este índex es trobava en 1.049 punts. Mentrestant, el risc de rebrot se situa a Catalunya en 739 punts este dijous.
 
Pel que fa a la velocitat de transmissió de la malaltia, conegut com a índex Rt, es troba ara mateix en 0,86 punts a l’Ebre (-0,06 en 24 hores). Això vol dir que ara mateix 100 en contagien a 86. Per sota d’1, per tant, este índex indica que els contagis es troben en retrocés. L’Rt al conjunt de Catalunya és ara de 0,95.
 
Pel que fa al nombre de nous casos, este dijous se n’han notificat 71 nous casos. Des de l’inici de la pandèmia el nombre de casos detectats per PCR o test d’antígens ha estat 3.979 (4.050 si sumem la resta de proves).