La CUP Tortosa demana la dimissió del nou Defensor de la Ciutadania

El nou Defensor de la Ciutadania de Tortosa defensa mantenir la creu franquista del Calvari de Santa Clara

Aguaita.cat
03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:45h
El nou Defensor de la Ciutadania durant el Pregó de Festes de la Cinta 2019
El nou Defensor de la Ciutadania durant el Pregó de Festes de la Cinta 2019 | CUP TORTOSA
Ahir, durant el ple de l'Ajuntament de Tortosa, va tenir lloc la presa de possessió del Manolo Cardona com a nou defensor de la ciutadania.

La CUP Tortosa ja va votar en contra de la seva designació en el ple anterior. La CUP va justificar aquest vot en contra perquè, en primer lloc, la seva elecció no havia estat fruit d'un procés participatiu i no s'havia donat l'oportunitat a entitats i col·lectius de la ciutat perquè poguessin presentar candidatures. "Un altre cop havíem perdut l'oportunitat de generar un procés realment participatiu i amb els valors de transparència i democràtics que aquesta figura requereix", van opinar.

Ahir, durant la presa de possessió del Defensor de la Ciutadania, a propostes d'una pregunta al Ple Municipal de la CUP sobre la retirada de la creu franquista al Calvari del barri de  Santa Clara la CUP Tortosa declara que "vam assistir atònites a com el nou defensor de la ciutadania feia unes declaracions on defensava el manteniment del segon monument franquista més gran de la nostra ciutat". Així, davant de la petició de la CUP que l'instava a lluitar per la retirada del que queda de simbologia del règim franquista a Tortosa, el sr. Cardona "va mostrar unes profundes carències pel que fa a valors democràtics i de justícia, així com un desconeixement total de la Llei de Memòria Històrica en afirmar que farà tot el que pugui per mantenir la creu de Santa Clara", explica la CUP Tortosa als mitjans.

A més a més,  el grup municipal de l'Esquerra Independentista opina que amb les seues declaracions el Defensor de la Ciutadania "va demostrar també una desconeixença total de quines han de ser les seves funcions, que han de ser la d'atendre les peticions de la ciutadania, així com vetllar pels compliments dels seus drets per part de les institucions, independentment de la seva opinió personal o interessos particulars".

La CUP lamenta la que qualifica de poca valentia de l'oposició suposadament d'"esquerres", que amb el seu vot a favor en el cas de Movem, i en la seva abstenció en el cas d'ERC, han permès que el senyor Cardona ostenti el càrrec de Defensor de la Ciutadania.

Davant dels fets que es van originar en el ple municipal d'ahir a Tortosa, la CUP demana "la seua immediata dimissió i instem a l'Ajuntament de Tortosa ha d'iniciar un procés obert i participatiu per designar un nou defensor o defensora del poble".