​La pandèmia continua desbocada a l'Ebre: 253 positius en un sol dia, un nou mort i risc de rebrot fregant els 900 punts

Els hospitalitzats ronden la setantena, 8 dels quals a l'UCI

Imatge de la realització d'una prova PCR
Imatge de la realització d'una prova PCR | Salut
Sofia Cabanes
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:45h
Les xifres sobre l’estat de la pandèmia a les Terres de l’Ebre continuen sent negres. El coronavirus no dona treva i ofereix, novament, records preocupants.

En les darreres 24 hores la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha notificat 253 nous positius detectats per prova PCR o d’antígens. Des de l’inici de la pandèmia ja són 3.198 les persones diagnosticades per este sistema, i 3.398 si hi sumem la resta de proves.

A més, cal lamentar una nova defunció. Així, ja són 70 les persones que han perdut la vida al territori per complicacions generades per la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia.

Pel que fa al risc de rebrot, este dimarts es marca un nou rècord absolut. Se situa en els 882 punts, de manera que en tan sols 24 hores ha pujat 178 punts i s’ha pràcticament doblat en una setmana (el dia 16 se situava en els 489 punts). Cal recordar que per sobre dels 200 punts l’Organització Mundial de la Salut considera que el risc de rebrot és “molt alt”.

Actualment, 11,11% de les PCR que es fan al territori resulten positives, fa una setmana eren el 8,3%. A més la velocitat de reproducció del virus (Rt) és ara d’1,48 (+0,10). Això vol dir que 100 persones infectades contagien a 148 persones més.

Pel que fa a les hospitalitzacions. Segons les últimes dades fetes públiques ahir en roda de premsa per la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, el nombre d’ingressats se situa en els 71 en el conjunt dels Hospitals ebrencs, una xifra que difereix respecte les dades aportades pel Departament de Salut a través del portal dadescovid.cat, que situa estes hospitalitzacions en 47, tot i que cal tenir en compte que aquí no s’hi ha comptabilitzat els ingressos sociosanitaris, com són, per exemple, els pacients ingressats a l’Hospital de Jesús. D’entre estos pacients hospitalitzats, 8 es troben a l’UCI del Verge de la Cinta, de manera que els pacients covid ocupen la meitat de la totalitat de llits destinats a pacients crítics.

Si ens la situació a Tortosa i Amposta, on Salut fa un seguiment especial pel fet de ser ciutats amb més de 20.000 habitants, la situació també és molt greu. A la capital del Baix Ebre el risc de rebrot és ara de 1.673 punts (+332 punts en 24 hores) i l’RT és d’1,39 (+0.19). A Amposta el risc de rebrot se situa en els       1.778 punts (+236 punts) i l’Rt és de 1,99 (-0,06).

Risc de rebrot a 27 d'octubre a les Terres de l'Ebre Foto: Salut