El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre se situa ja per sota de la mitjana catalana malgrat ser encara molt alt

En les últimes 24 hores s'han notificat 79 nous casos per PCR

Equip mòbil de l'ICS fent una PCR
Equip mòbil de l'ICS fent una PCR | Salut
Sofia Cabanes
10 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:33h
Els indicadors epidemiològics a Catalunya mostren en els darrers dies signes d’empitjorament i han fet que se situe el risc de rebrot en els 274,89 punts. La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, que en les dues darreres setmanes ha passat pels seus pitjors registres, ja ha mostrat signes, durant esta setmana d’estar doblegant la corba de contagis. Mostra d’això és que el risc de rebrot a les comarques ebrenques és ara de 255,03 punts, per sota, per tant de la mitjana catalana. A més, la velocitat de propagació del virus (Rt) ja es troba per sota d’1, concretament en els 0,80 punts. De manera que, cada persona contagiada, ara, en contagia menys d’una.

A Tortosa el risc de rebrot se situa ara en els 716,89 punt, res a veure amb 1.738,06 punts de fa just una setamana, que la van convertir amb la ciutat més de 20.000 habitants amb el risc de rebrot més alt de Catalunya (ara és cinquena al rpanquing). La velocitat de propagació del virus se situa en els 0,78 punts (fa una setmana era de 2,56 punts).

Pel que da al nombre casos, en les últimes 24 hores se n’han notificat 79 nous casos per PCR, i ja en són 1811 des de l’inici de la pandèmia (2.008 si hi sumem tots els tipus de proves).
En l’última setmana han augmentat els ingressos hospitalaris. Malgrat això, este dissabte es mantenen els mateixos que fa 24 hores. És a dir, 14 ingressats, dos dels quals a l’UCI.