El consell del Baix Ebre demana que s’aturen els expedients sancionadors a les ramaderies de bous

També aprova una proposició que defensa sancionar les entitats financeres i altres grans empreses que siguen propietàries d’immobles permanentment desocupats

Redacció
17 d'abril del 2014
La major part de la sessió plenària s'ha centrat en el COPATE.
La major part de la sessió plenària s'ha centrat en el COPATE. | Consell comarcal del Baix Ebre
La major part de la sessió plenària s'ha centrat en el COPATE. Foto: Consell comarcal del Baix Ebre

El plenari del consell comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui una proposta, presentada per tots els grups polítics a l’ens, en relació a les activitats de les ramaderies de bous braus a les Terres de l’Ebre. En este sentit, s’explicita donar suport a les activitats de les ramaderies i sol·licitar que s’aturen tots els expedients sancionadors en curs i no se n’obrin de nous. Es tracta d’expedients oberts per mostrar a turistes activitats pròpies de les explotacions.

A més, el ple també ha aprovat per majoria absoluta, una proposició presentada per CIU, PSC i ERC, a petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, per tal de manifestar el suport de la institució, “en la mesura que la legalitat ho permeta”, per garantir el dret a l'habitatge de la població i fer front a l'emergència entorn a l’habitatge, segons la nota de premsa emesa per l’ens comarcal. La proposició defensa sancionar les entitats financeres i altres grans empreses que siguen propietàries d’immobles permanentment desocupats.

La major part del debat, però, s’ha centrat en la creació del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i la seva proposta d’estatuts. El Consorci de Polítiques Ambientals del Baix Ebre ha de permetre adequar la qualitat de servei públic, reduir costos prescindibles, tant als consells comarcals com als ajuntaments, i aglutinar els serveis ambientals dels territori sota un únic consorci. Finalment, esta qüestió s’ha aprovat per majoria absoluta amb el suport de CIU, PSC i PP, i el vot contrari d’ERC.

Borsa de treballadores familiars

A més, el ple de l’ens comarcal ha aprovat, per unanimitat, la creació d’una borsa de treball per a les treballadores familiars que presenten els servei d’atenció domiciliària. El president de l’ens comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta borsa ha de donar igualtat d’oportunitats per accedir al registre de la borsa de treball per als treballs familiars”.

Premi Solidaritat i Contes Baix Ebre

Un altre dels punts aprovats són les bases del premi Solidaritat 2014. Aquest premi pretén reconèixer i premiar el millor projecte o la millor iniciativa social i/o solidària de l’any 2013 realitzada, o pendent de realitzar, a la comarca del Baix Ebre. A la vegada, també s’ha aprovat, per unanimitat, les bases de la primera edició del concurs literari Contes Baix Ebre. El concurs, que està dirigit als alumnes d’ensenyament secundària de la comarca, té la finalitat de fomentar la creació literària i la imaginació. Enguany, la temàtica se centrarà al voltant de la Via Verda.