​Els contagis i el risc de rebrot continuen disparats a l'Ebre arran del brot a Padesa

Tortosa encapçala el rànking de ciutats de més de 20.000 habitants amb un risc de rebrot més gran

El CAP Baix Ebre de Tortosa durant la crisi del coronavirus
El CAP Baix Ebre de Tortosa durant la crisi del coronavirus | Santi Martorell
Sofia Cabanes
02 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:27h
El departament de Salut ha notificat este divendres 54 nous contagis de coronavirus al territori en les darreres 24 hores. Just en una setmana en què les xifres sobre l’expansió de la pandèmia a les Terres de l’Ebre i, especialment al Baix Ebre i Montsià, continuen disparades arran del brot originat a l’escorxador de Padesa.

De fet, el risc de rebrot se situa en estos moment en 346,33 punts (40 punts més que ahir). Cal recordar que per sobre de 200 es considera que el risc és “molt alt”. Este risc es trova especialmente disparat en les ciutats on s’han detectats més casos providents de Padesa. Com Tortosa, Roquetes, Santa Bàrbara o l’Aldea, on el risc ha arribat a superar els 1000 punts en estos municipis. Les darreres dades indiquen que la capital del Baix Ebre, on la setmana vinent s’iniciaran cribratges massius a totes les escoles, té un risc de rebrot de 1.234,81 i ja és el més alt de tot Catalunya en municipis de més de 20.000 habitants.

La taxa de reproducció del virus a les Terres de l’Ebre és ara mateix d’1,78 punts. Això vol dir que cada persona contagia, al mateix temps, a més d’una persona.

Malgrat tot, la pressió hospitalària continua sent baixa. Hi consten 3 persones ingressades, una d’elles a l’UCI.